Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Κινητό πλυντήριο αυτοκινήτων..!


Τoυ Θάνου Περβολαράκη
Ο χρόνος είναι χρήμα και αυτό το γνωρίζει καλά ο 26χρονος Αντώνης Κοκάλης. Ο νεαρός επιχειρηματίας από το Ηράκλειο που αναλαμβάνει να καθαρίσει και να απολυμάνει τα αυτοκίνητά μας σε όποια γωνιά της πόλης και αν είναι σταθμευμένα.
Ο 26χρονος ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων βλέποντας τους ρυθμούς της ζωής που ολοένα και γίνονται πιο απαιτητικοί για τον καθένα μας, αποφάσισε να διευκολύνει όλους εμάς που δεν έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αναλαμβάνοντας εκείνος τον καθαρισμό των οχημάτων. Με ένα τηλεφώνημα ο νεαρός επιχειρηματίας βρίσκεται με το συνεργείο του στο σημείο όπου εμείς βρισκόμαστε, προκειμένου να μας απαλλάξει από την ταλαιπωρία όπως λέει και το χάσιμο χρόνου.
Τι κάνει; Με ένα ειδικό εξοπλισμένο φορτηγάκι που έχει, παρκάρει δίπλα στα αυτοκίνητα που θέλουν πλύσιμο και τα καθαρίζει σε χρόνο ρεκόρ. Κι όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους, ενώ προχωράει και σε απολύμανση της ατμόσφαιρας του οχήματος και στον καθαρισμό των σωλήνων του air condition.
Πολλοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως τον έχουν δει ακόμη και στο κέντρο της πόλης να είναι σκυμμένος κάτω από ένα αυτοκίνητο και με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει να καθαρίζει κάποιο αυτοκίνητο πελάτη του.
Η «Π» τον συνάντησε στην περιοχή της Ανάληψης όπου είχε πάει για να απολυμάνει αυτοκίνητα Ηρακλειωτών οι οποίοι εργάζονται ή μένουν εκεί και δεν είχαν χρόνο να πάνε σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων.
«Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και οχτώ μήνες. Από την αρχή του χρόνου ξεκίνησε το κινητό πλυντήριο αυτοκινήτων. Έχω και σταθερό πλυντήριο και είδα ότι πολύς κόσμος δεν έχει χρόνο για να φέρει το αυτοκίνητό του, αλλά ούτε και την υπομονή για να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία» μας είπε.
Μία ημέρα στα χέρια του 26χρονου έπεσαν κάποια διαφημιστικά φυλλάδια στα οποία υπήρχαν τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί σήμερα. «Επισκέφθηκα την έκθεση που ήταν αυτά τα μηχανήματα, τα είδα, είδα πώς δουλεύουν και αποφάσισα να προχωρήσω αυτή την επιχείρηση».
Καθημερινά δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα, όπως λέει, ατόμων που επιθυμούν ένα καθαρό αυτοκίνητο, αλλά δεν έχουν το χρόνο να πάνε στο πλυντήριο ή τη διάθεση να τα καθαρίσουν μόνοι τους. «Είναι αρκετοί οι Ηρακλειώτες που ξέρουν τι ακριβώς κάνω. Στο δρόμο πολλές φορές με βλέπουν και με σταματούν ρωτώντας με για τη δουλειά μου. Ημερησίως θα καθαρίσω 10 με 15 αυτοκίνητα. Τα περισσότερα είναι στο Ηράκλειο ή σε προάστια της πόλης. Δεν πηγαίνω όμως μόνο εκεί. Βγαίνω και εκτός Ηρακλείου. Σε περιοχές αρκετά χιλιόμετρα μακριά, όμως για να πάω εκεί καλό θα είναι να υπάρχουν αρκετά οχήματα για να μην χάσω και εγώ το χρόνο μου» τονίζει.
Η τιμή για τον καθαρισμό ενός αυτοκινήτου φαίνεται να είναι αρκετά προσιτή, ίδια περίπου με αυτήν που χρεώνουν τα πλυντήρια αυτοκινήτων. «Με περίπου 15 ευρώ καθαρίζω το αυτοκίνητο. Εάν ο πελάτης θέλει και απολύμανση του εσωτερικού και στις σωλήνες του air condition τότε η χρέωση είναι δύο ευρώ παραπάνω» σχολιάζει.
Ο Αντώνης Κοκάλης μας λέει ότι του αρέσει η δουλειά του και την κάνει με μεράκι και αγάπη. «Σταματάω δίπλα, πίσω ή μπροστά από το αυτοκίνητο που θα καθαρίσω. Με το μηχάνημα που βγάζει ατμό γίνεται ο καθαρισμός σύντομα και με αποτελεσματικό τρόπο. Ο πελάτης θα μου τηλεφωνήσει να μου πει πού βρίσκεται. Θα μου δώσει το κλειδί και εγώ αναλαμβάνω τα πάντα» καταλήγει.
Πηγή:Πατρίς

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails