Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Έγκυος από το Ηράκλειο νόσησε από την νέα γρίπη.


Από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 νοσεί νεαρή γυναίκα, η οποία βρίσκεται στον ένατο μήνα της κύησης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου πριν από 3 ημέρες καθώς είχε εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης όπως συνάχι, πυρετό και βήχα. Από τους γιατρούς ελήφθη φαρυγγικό επίχριμα, μετά από την ανάλυση του οποίου διαπιστώθηκε ότι η έγκυος είχε προσβληθεί από την νέα γρίπη. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της υγείας της, της χορηγήθηκαν αντιικά φάρμακα ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση εγκύου η οποία φέρει τον ιό, ωστόσο, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει και τέτοιο κρούσμα.
Εν τω μεταξύ πέντε κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, καθώς και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην ’ρτα. Δύο νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο ΚΕΕΔ στο Μεγάλο Πεύκο εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης Α και οδηγήθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ένας μόνο βρέθηκε θετικός στον ιό. Τα συμπτώματα που παρουσίασε ο οπλίτης ήταν ήπιας μορφής και εφόσον του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και μπήκε σε φαρμακευτική αγωγή, επέστρεψε στη Μονάδα του.
Ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης εμφάνισαν άλλοι 23 φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην ’ρτα. Από αυτούς οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης, παρουσιάζοντας, ωστόσο, ήπια συμπτώματα. Κλιμάκιο γιατρών της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ μετέβη στην ’ρτα για επόπτευση των περιστατικών. Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως σήμερα τα πιστοποιημένα κρούσματα της νέας γρίπης στο Στρατό Ξηράς, από εμφανίσεως της νόσου, ανέρχονται σε 24 και είναι όλα ήπιας μορφής. Την ίδια στιγμή, γυναίκα 58 ετών, που νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails