Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Βρετανοί τουρίστες έκλεβαν πινακίδες αυτοκινήτων στα Μάλια!


Ήθελαν να έχουν κάτι ξεχωριστό από την Ελλάδα και έτσι ξήλωναν όποια πινακίδα αυτοκινήτου τους «γυάλιζε». Πέντε Βρετανοί τουρίστες, ηλικίας 18 με 19 χρονών, είχαν επιδοθεί τις ημέρες που είχαν επισκεφτεί την περιοχή των Μαλίων για διακοπές, στην αφαίρεση πινακίδων αριθμών κυκλοφορίας από αυτοκίνητα που υπήρχαν παρκαρισμένα σε Σταλίδα και Μάλια.
Τις τελευταίες είκοσι ημέρες το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου είχε δεχτεί αρκετές καταγγελίες από ιδιοκτήτες ΙΧ, των οποίων είχαν κλέψεις τις πινακίδες. Έτσι οι άνδρες του Τμήματος, ξεκίνησαν τις συχνές περιπολίες, προκειμένου να βρουν τους δράστες. Η παρακολούθηση έφερε αποτέλεσμα, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας, ένας πιτσιρικάς Βρετανός, εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στα Μάλια, έχοντας μια πινακίδα παραμάσχαλα.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν ως το ξενοδοχείο, σε δωμάτιο του οποίου, έμενε ο Βρετανός, μαζί με άλλους τέσσερις συμπατριώτες του. Εκεί οι αστυνομικοί σε έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν συνολικά 8 εμπρόσθιες πινακίδες κυκλοφορίας, ισάριθμων οχημάτων. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η δράση τους δεν είχε γίνει αντιληπτή, ούτε μια φορά, από περαστικούς ή περίοικους των περιοχών, όπου έκλεβαν τις πινακίδες από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Οι Βρετανοί από την πλευρά τους, θέλοντας να εξηγήσουν την πράξη τους, είπαν πως ήθελαν να πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ για την πατρίδα τους. Προέβαιναν μάλιστα στο ξήλωμα των πινακίδων, συνήθως μετά από τη νυχτερινή τους έξοδο, όταν το ποτό και η διασκέδαση τους έκαναν, όπως είναι φυσικό, να χάνουν τον έλεγχο.
Η αστυνομία τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο, οι συλληφθέντες -οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία- να έχουν συμμετοχή και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στα Μάλια και τη Σταλίδα.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails