Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

«Πανηγυρίζουν» επειδή κατάφεραν να στεγάσουν δυο δημοτικά σε λυόμενα!


Με το.. σταγονόμετρο δίνει τις πληροφορίες όσο αφορά στο χώρο, όπου ανεγερθούν οι λυόμενες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές των 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου η νομαρχία. Χθες, ανακοινώθηκε ότι η τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών θα γίνει σε έκταση που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Η νομάρχης, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, συναντήθηκε χθες με τον π. υπουργό και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς και με τον πρόεδρο του ΟΛΗ, κ. Μανώλη Ταμπάκη, προκειμένου να δοθεί η λύση στο ζήτημα στέγασης των σχολείων.
Υπενθυμίζεται πως η λύση των λυόμενων αιθουσών είχε ανακοινωθεί εδώ και μία βδομάδα ενώ οι οριστικές απαντήσεις αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε, οι γονείς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους αν και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις. Ωστόσο, εκφράζουν και την πικρία τους καθώς θέση της νομαρχίας από την αρχή ήταν ότι δε θα αιφνιδιάσει τους γονείς, κάτι που μάλλον θα γίνει. Είχαν ζητήσει εδώ και ημέρες συνάντηση με τη νομάρχη ή κάποιο αρμόδιο αντινομάρχη, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Όπως και να έχει, αν ο χώρος που θα ανεγερθούν οι αίθουσες είναι ασφαλής και μπορεί να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική λειτουργία, τότε δε θα φέρουν ενστάσεις.
«Το θέμα λύθηκε ταχύτατα γιατί ακριβώς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γνωρίζουμε πώς να δουλεύουμε και ταυτόχρονα γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους μαθητές. Το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθούν οι λυόμενες αίθουσες το ρυθμίζουν οι υπηρεσίες. Το βασικό για εμάς είναι να είναι ένας χώρος ασφαλέστατος για τα παιδιά και βεβαίως να παρέχει την απαραίτητη υποδομή για τα αναγκαία δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού», τόνισε η νομάρχης Ηρακλείου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα που λαμβάνονται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς για την αντιμετώπιση της επιδημίας της νέας γρίπης. Η κ. Σχοιναράκη δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα ενώ διαμορφώνονται και τα εμβολιαστικά κέντρα.
«Είναι μια θετική εξέλιξη και πιστεύω ότι σε άριστη συνεργασία των φορέων πολλά θέματα μπορούν να λύνονται προς όφελος των δημοτών του Ηρακλείου.
Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον και ελπίζουμε να έχουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Πηγή:Πατρίς
SofosCrete: Κοίταξε ρε που έχουν και το θράσος να «πανηγυρίζουν» επειδή κατάφεραν να στεγάσουν δημοτικά σε λυόμενα! Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή.. Από πότε η αποτυχία και η ανικανότητα μετατρέπετε σε επιτυχία; (για το γεγονός ότι θα κάνουν μάθημα τα παιδάκια τον χειμώνα στο λιμάνι νομίζω πως ότι και να πεις είναι λίγο..)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails