Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Ανοίγουν τα στόματα για τον Δήμαρχο Ηρακλείου;


Διαβάστε την καταγγελία που στείλανε στο Troktiko
Μια δημόσια απάντηση είναι καλό να δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης για τον 25χρονο γιο του που φαίνεται μέτοχος σε εταιρεία με κεφάλαιο που έβαλε και φθάνει τα 153.000 ευρώ!
Τον Ιούνιο του 2007 ιδρύθηκε μία ΑΕ με τίτλο "Ιδαίον Άνδρον Ανώνυμη Εμπορική, Τουριστική, Ψυχαγωγική, Ξενοδοχειακή Εταιρεία και δ.τ. Ιδαίον Άνδρον ΑΕ", με σκοπούς:
1) Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση κέντρων διασκεδάσεως, καφέ μπαρ, κυλικείων, καταστημάτων μαζικής εστίασης (εστιατορίων κλπ), καφέ-ζαχαροπλαστείων, πιτσαριών και snack bar, καφέ διαδικτύου, υπαίθριου pool bar, παιδότοπου, Λούνα Παρκ, καταστήματος ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κάθε συναφούς χρήσης με τα παραπάνω.
2) Παραχώρηση χώρων και καταστημάτων της εταιρείας με αντάλλαγμα για την εκτέλεση κοινωνικών εκδηλώσεων.
3) Ίδρυση λειτουργία και εκμετάλλευση κάθε μορφής και είδους εμπορικού καταστήματος (ένδυσης, υπόδησης, αθλητικά είδη και κάθε είδους αξεσουάρ αυτών).
4) Άγορά, πώληση, εκμίσθωση, επενοικίαση και παραχώρηση της χρήσης με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα κτημάτων, αγροτεμαχίων, γραφείων, καταστημάτων και πάσης εδαφικής εκτάσεως, διαμερισμάτων, αποθηκών και οριζόντιων ιδιοκτησιών εν γένει.
5) Παραχώρηση της χρήσης με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα των επιχειρήσεων που θα λειτουργεί η εταιρεία.

Το μετοχικό κεφάλαιο της "ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ ΑΕ" λοιπόν, είναι:

α) Αντώνιος Κουράκης που συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 51% και κατέβαλε 153.000 ευρώ αναλαμβάνοντας 15.300 μετοχές
β) Γεώργιος Βρέντζος, ποσοστό 19%, κατέβαλε 57.000 ευρώ και ανέλαβε 5700 μετοχές.
γ) Χαράλαμπος Ξημέρης, ποσοστό 5%, 15.000 ευρώ και 1500 μετοχές αντίστοιχα.
δ) Γεώργιος Σουλτάτος, ποσοστό 10%, 30.000 ευρώ και 3000 μετοχές.
ε) Νικόλαος Τζώρτζογλου, ποσοστό 10%, 30.000 ευρώ και 3000 μετοχές.
στ) Εμμανουήλ Βρέντζος, ποσοστό 5%, 15.000 ευρώ και 1500 μετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουράκης Αντώνιος του Ιωάννη, γεννηθείς το 1984, εμφανίζεται ως επιχειρηματίας και είναι Πρόεδρος και αναπληρωματικός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας "ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ ΑΕ"!


Με τιμή,
Ένας Πολίτης

SofosCrete: Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης εκτός από πολλούς φίλους έχει κάνει και πολλούς εχθρούς.. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι σε άλλες εταιρίες που συμμετέχει ο γιός του Δημάρχου μετέχει και ο γνωστός σε όλους μας κ. Γκαγκάτσης. Συνήθως μετά από μια κατακόρυφη άνοδο έρχεται μια εξίσου εντυπωσιακή πτώση.. Δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνει και στην περίπτωση του Δημάρχου κάτι ανάλογο πάντως η πλεονεξία κάνει κακό..

4 σχόλια:

 1. Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι επειδη υπαρχουν περικοπες στους Δημους, απο εισροη κεφαλαιων απο το κρατος προς τους Δημους, εχει το δικαιωμα ενας Δημος να κανει Επιχειρησεις με σκοπο να εξασφαληση κεφαλαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @rethimo-greece.blogspot.com
  Η "Ιδαίον Άνδρον Α.Ε." δεν αποτελεί δημοτική επιχείρηση.

  Το γεγονός πάντως πως με το ζήτημα ασχολούνται μόνο κάποια ιστολόγια φανερώνει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας και διαφάνειας για την πόλη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμπορικό Talos Plaza.

  Ανεγέρθη σε ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ κάτι το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ (δεν επιτρέπονται εμπορικά κέντρα, χώροι συνάθροισης κοινού όπως καφετέριες, κιν/φοι κ.α - δηλ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ).

  Άδειες - σε κάποια όμως καταστήματα(!)- δόθηκαν από την Πολεοδομία του Δήμου.

  Σε αυτό λοιπόν ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κατέχει:

  1. Κατάστημα Flocafe (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ δηλ. κάτι που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)- Η εταιρία που συζητάτε.

  2. Κατάστημα Παιχνιδιών Ρούχων (με μετοχικό κεφάλαιο σε ΕΠΕ με την κόρη του δημάρχου και με εργαζόμενο της εταιρίας που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο talos plaza!)

  3. Κατάστημα Εστιατορίου

  Ας μας απαντήσει λοιπόν το οργανωμένο γραφείο τύπου του κ. δημάρχου που όλα τα ψάχνει.

  Τί έχει να πει για τα παραπάνω.

  Ισχύουν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails