Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Διασώστες μήνυσαν τον δήμαρχο της Εκάλης καταγγέλλοντας ότι παρεμπόδισε το έργο τους!


Μηνύσεις κατά της δημάρχου Εκάλης και του προϊσταμένου τακτικού προσωπικού ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών-Διασωστών της περιοχής, καταγγέλλοντας ότι τους γύρισαν πίσω την ώρα που έσωζαν σπίτια από τη φωτιά στον Αγιο Στέφανο, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τον δήμο τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Ομάδα Εθελοντών, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της Κίμων Παντελίδης και ο γενικός γραμματέας Χρ. Παναγόπουλος, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Περίπου 10:30 π.μ. ξεκίνησε ένα από τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Εκάλης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατάκαιγε την περιοχή του Αγίου Στεφάνου.
Το πλήρωμα του οχήματος αποτελούνταν από πέντε εθελοντές της ΟΕΔΔ και έναν οδηγό του Δήμου. Φτάνοντας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου η ΟΕΔΔ έλαβε εντολή από τομεάρχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μεταβεί στον οικισμό Αγίας Παρασκευής όπου απειλούνταν άμεσα οικίες.
Εκείνη την ώρα λοιπόν που η ΟΕΔΔ επιχειρούσε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, η δήμαρχος Εκάλης έδωσε εντολή στον προϊστάμενο τακτικού προσωπικού του Δήμου Εκάλης, ο οποίος βρέθηκε στο περιστατικό με ίδια μέσα, να επιστρέψει αμέσως το όχημα στην Εκάλη.
Αναφέρεται πως ο Δήμος Εκάλης δεν απειλούνταν άμεσα από την πυρκαγιά και ότι βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή άλλα τρία οχήματα επανδρωμένα από τους εθελοντές της ΟΕΔΔ και τους οδηγούς του Δήμου».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση της Ομάδας Εθελοντών αναφέρει ότι, ύστερα από την εντολή της δημάρχου, ο προϊστάμενος τακτικού προσωπικού διέκοψε την παροχή νερού και συσκεύασε τις σωλήνες κατάσβεσης.
«Στη συνέχεια αποχώρησε με το όχημα εγκαταλείποντας το πλήρωμα των εθελοντών στον τόπο της πυρκαγιάς, η οποία βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, θέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο» αναφέρει η ανακοίνωση των εθελοντών και καταλήγει: «Η ΟΕΔΔ καταγγέλλει κατηγορηματικά το συγκεκριμένο γεγονός και έχει κινηθεί νομικά με μηνύσεις εναντίον της δημάρχου Εκάλης και του προϊστάμενου τακτικού προσωπικού. Η ΟΕΔΔ βρίσκει τη συγκεκριμένη πράξη στην καλύτερη περίπτωση εγκληματική και ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails