Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ψάχνει υποψήφιους η Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου


Πολλά τα «αγκάθια» στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου που παρουσιάζει κενά...
Τη στρατηγική Καραμανλή για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο φαίνεται να προδίδουν τα βήματα που ακολουθεί η Ρηγίλλης αλλά και οι κινήσεις των περιφερειακών στελεχών και κυρίως η κινητοποίηση των στελεχών. Πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες και που θέλουν το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη να ενεργοποιεί τις οργανώσεις καλώντας τις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις εκλογικές λίστες ήρθαν να επιβεβαιωθούν από την κινητοποίηση των τοπικών πολιτευτών που επιθυμούν ή δεν επιθυμούν μια θέση στη «γαλάζια» λίστα.
Επίσημα η ΝΟΔΕ όπως μας δηλώνει ο πρόεδρός της Δημήτρης Γιαννουλάκης δεν έχει πάρει εντολή κατάθεσης προτάσεων («ούτε προφορικά», μας είπε). Ωστόσο οι κινήσεις της Ρηγίλλης και συγκεκριμένα του γραμματέα Οργανωτικού Λευτέρη Ιορδανόπουλο και του υπεύθυνου της γραμματείας πολιτευτών και πρώην βουλευτών Γιώργου Μισαηλίδη στο Ηράκλειο μαρτυρούν την έντονη αγωνία για τη συγκρότηση της λίστας μιας και όπως έχουν ήδη διαπιστώσει η ένδεια στελεχών κυριαρχεί στην παράταξη τοπικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την πόρτα στη Ρηγίλλης έχουν κλείσει ήδη ορισμένοι εκ των πολιτευτών διανύοντας ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.
Υπογραμμίζεται πάντως ότι ο Λευτέρης Ζαγορίτης σπεύδει να διευκρινίσει ότι η προεκλογική ετοιμασία ξεκινά τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά.
Στο Ηράκλειο πάντως οι κύριοι Μισαηλίδης και Ιορδανόπουλος έχουν μιλήσει σχεδόν με το σύνολο των πολιτευτών του νομού διερευνώντας τις προθέσεις τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ήδη εισπράξει τα δύο πρώτα «όχι» από τους Νεκτάριο Σερμάκη και Πρίαμο Ιερωνυμάκη. Ο μεν πρώτος επίσημα επικαλείται προσωπικούς λόγους αλλά είναι γνωστές οι αντιρρήσεις του για τη συνολικότερη λειτουργία του κόμματος τοπικά και κεντρικά και ο δε δεύτερος κατά τις ίδιες πηγές αρνείται μια δεύτερη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
'Ανθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι είναι ενοχλημένος καθώς συμμετείχε το 2007 για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο και δέχτηκε ένα αδικαιολόγητο πόλεμο από τους βουλευτές.
Το μεγαλύτερο όμως «αγκάθι» για τη «γαλάζια» παράταξη τοπικά είναι η ανεύρεση μιας γυναίκας υποψήφιας για να συμπληρώσει τη θηλυκή παρουσία στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο οποίο με βεβαιότητα φαίνεται να κρατούν τη θέση οι Μαριάμ Σφακιανάκη και η Αντιγόνη Ανδρεάκη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για μέχρι σήμερα έχει προταθεί μόνο η οικονομολόγος και μέλος της ΝΟΔΕ Ελευθερία Κωστάκη, η οποία όμως για πολλοστή φορά αρνήθηκε την εμπλοκή της ως υποψήφια στις επικείμενες εκλογές.
Πολιτευτές καλεί η Ρηγίλλης αναζητώντας υποψηφίους
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πέραν των Νεκτάριου Σερμάκη και Πρίαμου Ιερωνυμάκη (ο δεύτερος μάλιστα μάθαμε ότι μετέβη ύστερα από πρόσκληση και στην Αθήνα), η Ρηγίλλης έχει ζητήσει και από τον Γιάννη Μανουρά που επιθυμεί ως γνωστό να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό του Ηρακλείου.
Ο γραμματέας Οργανωτικού Λευτέρης Ιορδανόπουλος και ο υπεύθυνος της γραμματείας πολιτευτών και πρώην βουλευτών Γιώργος Μισαηλίδης, φαίνεται πάντως να ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη κατάσταση καθώς όπως έλεγε στην «Τόλμη» τοπικό «γαλάζιο» στέλεχος κανείς δεν είναι πρόθυμος να μετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει με τα σημερινά δεδομένα μόλις «ενάμιση βουλευτή» στο Ηράκλειο.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι τη συμμετοχή τους στη λίστα έχουν εξασφαλίσει οι τρεις βουλευτές, ενώ μεγάλο ερωτηματικό είναι τι προτίθεται να πράξει ο τέως βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης. Στελέχη που τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι θα κατέβαινε μόνο με εγγυήσεις, ωστόσο αυτός κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Εκτός των δύο γυναικών, και ο Γρηγόρης Ροκαδάκης επιθυμεί να είναι υποψήφιος (μάλιστα συνεχίζει να λειτουργεί το πολιτικό του γραφείο), ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι και ο Μανόλης Μαράκης δεν έχει αρνηθεί να ριχτεί για μία ακόμη φορά στην εκλογική «μάχη».
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails