Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Ναρκωτικά και αυτοσχέδια όπλα στις φυλακές Αλικαρνασσού!


Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν προχθές και χθες στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού στη διάρκεια ελέγχου από τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος.
Συγκεκριμένα, προχθές βρέθηκε η πρώτη ποσότητα που αποτέλεσε την αρχή για περαιτέρω έρευνες στο χώρο. Ήταν ποσότητα ηρωΐνης βάρους 0,4 γραμμαρίων.
Συνέχεια στους ελέγχους δόθηκε και χθες όπου σε κελιά και σε κοινόχρηστους χώρους του Γ διαμερίσματος εντοπίστηκαν μέσα σε ένα ψυγείο ποσότητες ηρωΐνης που υπερβαίνουν τα 81 γραμμάρια.
Αναλυτικά βρέθηκαν τρία αυτοσχέδια μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο σουβλί, μία αλυσίδα μήκους 2,5 μέτρων, δώδεκα μπαλάκια με ηρωΐνη, ένα σακουλάκι νάιλον με ινδική κάνναβη, ένα σακουλάκι νάιλον με ηρωΐνη κι ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου.
Τα ναρκωτικά παραδόθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ενημερώθηκε και ο επόπτης εισαγγελέας του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Ανακοίνωση για τον εντοπισμό των ναρκωτικών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους εξέδωσε η Ενωση Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η εντατική προσπάθεια των εργαζομένων της φυλακής Αλικαρνασσού, έναντι στον υπερπληθυσμό από κρατουμένους και το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα.
Αποδείχτηκε ξανά ότι τα αποτελέσματα έρχονται μόνο με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων της φυλακής Αλικαρνασσού, οι οποίοι δεν αδιαφόρησαν για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, αλλά ούτε έχασαν την επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα, με ό,τι συνεπάγεται αυτή σε θέματα ασφάλειας και τάξης στη φυλακή Αλικαρνασσού.
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί είναι απέναντι στις αντιξοότητες που αναπαράγονται και υπερπολλαπλασιάζονται, είτε λόγω των προβλημάτων που έχει ένας ευαίσθητος χώρος όπως η φυλακή, είτε απέναντι σε σκοτεινούς χειρισμούς από ομάδες ανθρώπων που έχουν συμφέροντα και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, για να απολαύσουν τους καρπούς των εγκληματικών ενεργειών τους.
Δεν πτοούμαστε, είμαστε “παρών” και αναζητούμε στο πλευρό μας τις Αρχές και την κοινωνία, για να ανέβουμε το Γολγοθά που κληρονομήσαμε”.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails