Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Θάνατος 14χρονης από εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος ενός 14χρονου κοριτσιού στη Βρετανία μετά από χορήγηση του εμβολίου κατά των κονδυλωμάτων. Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν οι αρχές προχώρησαν στην άμεση διακοπή του προγράμματος εμβολιασμού κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας .
Μετά την τραγική εξέλιξη οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν διεξοδική έρευνα, ενώ τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.
Η 14χρονη Νάταλι Μόρτον άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα στο νοσοκομείο ύστερα από τη χορήγηση του ενέσιμου Cervarix.
Προς το παρόν, έχουν αναφερθεί 4.657 περιπτώσεις πιθανών παρενεργειών από το Cervarix. Ο κίνδυνος για παρενέργειες που απειλούν τη ζωή, υπολογίζεται σε όχι περισσότερες από μια στις ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου.
Η παρτίδα των εμβολίων που χρησιμοποιήθηκε αποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους.
"Το περιστατικό συνέβη λίγο αφότου η κοπέλα είχε κάνει το εμβόλιο για κονδυλώματα στο σχολείο. Δεν μπορεί να γίνει ακόμα σύνδεση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου, μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα γεγονότα και πραγματοποιηθεί η νεκροψία" δήλωσε η δρ. Κάρον Γκράινερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας του Κόβεντρι.
Ένας μικρότερος αριθμός μαθητριών στο σχολείο είχε αναφέρει επίσης παρενέργειες αλλά ήπιας μορφής όπως ζαλάδα και ναυτία, αλλά δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails