Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η χειρότερη χρονιά της 20ετίας για τον τουρισμό στην Κρήτη.


Έχει κριθεί η φετινή τουριστική χρονιά και το αποτέλεσμα του οκταμήνου ήταν τελικά κάτι παραπάνω από απογοητευτικό λόγω των συνεπειών της κρίσης(και οπωσδήποτε ΟΧΙ μόνο λόγω της γενικής κρίσης, να συμπληρώσω εγώ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου κ. Νικηφόρος Λαμπρινός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» οι αφίξεις είχαν μείωση κατά 9,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το μήνα Αύγουστο η πτώση υπερέβη το 8,5%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η απώλεια των εσόδων να είναι πολλαπλάσια, για πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ιδιαίτερα του ν. Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, πολλές μονάδες είχαν απώλειες στον τζίρο τους πάνω από 30%, ενώ ο μέσος όρος ήταν 15 με 17%.
«Ελάχιστες μονάδες μετρούμενες στα δάχτυλα του ενός χεριού θα πιάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τον περσινό τζίρο, που ενδιαφέρει σαφώς και περισσότερο σαν μέγεθος σαν σύγκριση από τις αφίξεις».
Όσον αφορά στο μήνα που διανύουμε σε σχέση με πέρυσι, σαφώς και αναμένεται πτώση που θα υπερβεί το 11%. Ενώ ο μήνας Οκτώβριος ειδικά φέτος θα είναι εντελώς νεκρός και δεν αναμένονται αφίξεις ούτε για δείγμα...
Διαβάστε την συνέχεια στο Busybee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails