Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Φρένο στους πλειστηριασμούς έως το τέλος του 2009


Οι τράπεζες υποσχέθηκαν ότι ως το τέλος του έτους δεν θα προκαλούν οι ίδιες εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών και επιχειρήσεων που αδυνατούν να καλύψουν τις οφειλές τους. Δεν βρέθηκε λύση για τις μεταχρονολογημένες και ακάλυπτες επιταγές.
Μία ακόμη κίνηση από το υπουργείο Οικονομίας στην προσπάθεια να πάρει ανάσες η αγορά που ασφυκτιά λόγω της κρίσης εξαγγέλθηκε την Τρίτη.
Ο κ.Παπαθανασίου δέθχηκε στο υπουργείο Οικονομίας τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών κ.κ. Αράπογλου, Νανόπουλο, Πανταλάκη και Ματζούνη, αλλά και τον γ.γ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσο.
Οπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση του Ιω.Παπαθανασίου με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεσμεύτηκαν ότι για οφειλές που θα φτάνουν ως τα 200.000 ευρώ, δεν θα προκαλούν από την πλευρά τους πλειστηριασμό για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος.
Η δέσμευση αυτή έχει άμεση ισχύ και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Οπως είναι φυσικό, η δέσμευση αυτή δεν καλύπτει τυχόν τρίτα μέρα στα οποία ο ιδιώτης ή η επιχείρηση μπορεί επίσης να έχει οφειλές, ωστόσο πρόκειται για μία ακόμη «ανάσα» στην δοκιμαζόμενη από την έλλειψη ρευστότητας αγορά.
Η κυβέρνηση για το λόγο αυτό ετοιμάζει σχετική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης που θα καταθετεί στη Βουλή από τον Νικ.Δένδια το επόμενο διάστημα.
Αντίθετα, δεν ελήφθη κάποια απόφαση σχετικά με τις μεταχρονολογημένες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά και τελικά αποδεικνύονται ακάλυπτες, προκαλώντας ασφυξία στους τελικούς κατόχους τους.
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails