Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

20 γυναίκες και παιδιά πέθαναν στην προσπάθεια τους να πάρουν λίγο αλεύρι!


Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν σήμερα στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν, όταν τουλάχιστον 20 γυναίκες και παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να πάρουν λίγο αλεύρι που διανεμόταν δωρεάν από φιλανθρωπική οργάνωση σε ένα τζαμί για το Ραμαζάνι.
"Παραλάβαμε μέχρι στιγμής τα πτώματα 20 γυναικών και κοριτσιών καθώς και τουλάχιστον 30 τραυματίες", δήλωσε ο Αμίν Χαν, ιατροδικαστής σε μεγάλο νοσοκομείο της οικονομικής πρωτεύουσας του Πακιστάν. "Τουλάχιστον 18 γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία και δεκάδες τραυματίστηκαν", δήλωσε από την πλευρά του ο αστυνομικός διοικητής του Καράτσι, επικαλούμενος πληροφορίες από νοσοκομεία της μεγαλούπολης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο υπεύθυνος της διανομής συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την τραγωδία αυτή, οι ακριβείς συνθήκες της οποίας δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί.
Τον Απρίλιο του 2006 είχαν χάσει τη ζωή τους κάτω από παρόμοιες συνθήκες 29 γυναικόπαιδα στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Καράτσι για την επέτειο της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails