Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

3.099 ελέγχους από την αστυνομία στην Κρήτη…


Οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, σάρωσαν την Κρήτη, ελέγχοντας 3.099 άτομα, σε νέα επιχείρηση σκούπα που πραγματοποιήθηκε και στους τέσσερις νομούς.
Οι που συμμετείχαν συνολικά, πραγματοποίησαν στοχευμένες επιχειρήσεις αλλά και εκτεταμένους ελέγχους τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ενδοχώρα της Κρήτης, συλλαμβάνοντας σωρηδόν τους τυχόν παραβάτες, σε μια ακόμη επιχείρηση, η οποία αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας που καταβάλλεται για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα από τις αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων - Ρεθύμνου - Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεπικουρούμενες με Αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Αυγούστου ως τις 30 Αυγούστου τα ξημερώματα, (από τις 06.00 μ.μ. έως 06.00π.μ.), γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι - εξορμήσεις με ιδιαίτερο βάρος στις πρωτεύουσες των νομών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης κυριάρχησαν, όπως ήταν λογικό, οι προσαγωγές υπόπτων ατόμων, η βεβαίωση παραβάσεων για τα ναρκωτικά, η νομοθεσία περί όπλων, η προστασία ανηλίκων και η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στη διάρκεια των Γενικών Αστυνομικών Ελέγχων:
«Ελέγχθηκαν 3.099 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί και προσήχθησαν στις Υπηρεσίες μας συνολικά 41 άτομα.
Από τις στοχευμένες εξορμήσεις συνελήφθησαν 85 άτομα και βεβαιώθηκαν 826 παραβάσεις συνολικά. Συγκεκριμένα, 11 παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί αλλοδαπών 4 παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», 6 παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας» 2 παραβάσεις του Νόμου «Περί Παιγνίων», 2 παραβάσεις του Νόμου «Περί Ηθών» και 801 παραβάσεις για άλλα αδικήματα (ΚΟΚ Υγειονομικού Κανονισμού κ.ά.)
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.
Οι Γενικοί Αστυνομικοί Έλεγχοι και οι στοχευμένες εξορμήσεις θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς στην περιφέρεια όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Κρήτης, και στο επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος, ασφάλειας των κατοίκων της», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails