Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

40 περιπτώσεις στημένων ματς ερευνά η UEFA


Σαράντα ύποπτα παιχνίδια του Champions League και του Κυπέλλου UEFA μπαίνουν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Οι έρευνες της UEFA στρέφονται κυρίως προς τις Ανατολικής Ευρώπης και στα ματς των προκριματικών γύρων, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν καταγραφεί «αφύσικα» αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η UEFAεπέβαλε οκταετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο σκοπιανό σύλλογο FKPobedaκαθώς αποδείχτηκε ότι είχε χάσει έναν αγώνα… κατόπιν συνεννόησης. Έκτοτε η UEFA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για άλλες τρεις ομάδες των Σκοπίων για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι «έστησαν» παιχνίδια.
Μία από τις αναμετρήσεις που φέρονται ως ύποπτες είναι η ήττα με 12-2 της σκοπιανής FKMilano από την κροατική SlavenKoprivnikaγια τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.
«Πρόκειται για ομάδες που γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον στη διοργάνωση γι αυτό φροντίζουν να βγάλουν κέρδος από τη συμμετοχή τους…», σχολίασε αξιωματούχος της UEFA στο ΒΒC. «Στις περιπτώσεις που ερευνούμε, δεν στήνουν μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το σκορ, του ημιχρόνου και το τελικό. Ίσως χρειαστεί χρόνος για να τους καταδικάσουμε, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε τη συνεργασία των τοπικών αρχών», τονίζει ο αξιωματούχος.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails