Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων 60.000 χιλιάδες παιδιά!


Στα ιδιωτικά αναγκάζονται να στραφούν οι γονείς πληρώνοντας δίδακτρα. Μόλις 500 προσλήψεις νηπιαγωγών φέτος από 1.000 ετησίως την τριετία
Εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων υπολογίζεται ότι θα βρεθούν περίπου 60.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-5 ετών) με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού η κυβέρνηση μπορεί να καθιέρωσε πριν από δύο χρόνια την υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αλλά δεν φρόντισε ούτε φέτος να εξασφαλίσει κατάλληλες κτιριακές υποδομές και επαρκές προσωπικό.
Αυτό το σοβαρό θέμα θα θέσουν υπόψη του υπουργού Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη (8 Σεπτεμβρίου) οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν μαζί του, καθώς κρίνουν ότι οι ελληνικές οικογένειες και κυρίως οι χαμηλόμισθοι θα βρεθούν σε δεινή θέση.
Ηδη χιλιάδες γονείς αναγκάστηκαν να στραφούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και, βέβαια, να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για δίδακτρα και τροφεία, ενώ κάποιοι θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι αν τελικά δεν βρουν θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ τον μήνα.
Φέτος, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία έφτασε στο 80%.
Διαβάστε την συνέχεια στο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5798842

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails