Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Παραπέμπονται 67 για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»


Την παραπομπή συνολικά 67 προσώπων για κακουργηματικές πράξεις, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την υπόθεση του λεγόμενου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου του 1999 με τις «μετοχές -φούσκες». Το βούλευμα διερευνήθηκε εκ νέου με εισαγγελική παραγγελία, καθώς η τότε αρμόδια ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, είχε κλείσει με τυπικές κλήσεις τις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι η Κ. Μπουρμπούλια, η οποία βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές Θηβών, είχε καταλήξει στο πόρισμά της πως η μόνη πράξη που μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ως πλημμέλημα ήταν η χειραγώγηση μετοχών.
Οκτώ χρόνια μετά τον πρώτο σχηματισμό δικογραφίας για την υπόθεση, οι δικαστές παραπέμπουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων γνωστούς επιχειρηματίες, χρηματιστές, τραπεζικούς υπαλλήλους αλλά και 49 επενδυτές που φέρονται να διευκόλυναν τους συγκατηγορούμενους τους να νομιμοποιήσουν κέρδη από χρηματικές συναλλαγές.
Οι βασικές κατηγορίες που αποδίδονται στους "πρωταγωνιστές" της υπόθεσης αφορούν στα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails