Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΗΕ:Καθημερινά 750.000 χιλιάδες παιδόφιλοι καραδοκούν στο ίντερνετ..


Οι πορνογραφικές ιστοσελίδες που εκθέτουν παιδάκια στο internet έχουν πολλαπλασιαστεί. Παράλληλα, πάνω από 750.000 παιδόφιλοι αναζητούν «θύματα» στο διαδίκτυο σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την πώληση παιδιών, για την πορνεία με παιδάκια και για την πορνογραφία με σκηνές σεξ με παιδιά, Ναγιάτ Μ. Μαάλα στην ετήσια έκθεση της υπηρεσίας της. "Παράλληλα οι πορνογραφικές εικόνες με παιδάκια γίνονται συνεχώς όλο και πιο τρομερές, προκαλούν απίστευτο σοκ" τόνισε η Ναγιάτ Μ. Μαάλα. Η ίδια εκτίμησε από δέκα χιλιάδες έως εκατό χιλιάδες τον αριθμό των ανήλικων θυμάτων των πορνογραφικών ιστοσελίδων. Η Ναγιάτ Μ. Μαάλα προτείνει για να προστατευθούν τα ανήλικα θύματα, να υιοθετηθεί από τα κράτη ο ορισμός ότι παιδί "είναι κάθε ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών".
Από την πλευρά της, η Unicef αναφέρει ότι έχει μετρήσει πάνω από 4 εκατομμύρια ιστοσελίδες που παρουσιάζουν άσεμνες φωτογραφίες με νεαρά άτομα, περιλαμβανόμενων και παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών. Καθημερινά, περισσότερες από διακόσιες νέες φωτογραφίες τέτοιου είδους μπαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που εκτιμά ότι η αγορά διακίνησης και πώλησης τέτοιων φωτό αποφέρει ετησίως από 3 έως 20 δισ. δολάρια, δηλαδή περίπου 2 με 13 δισ. ευρώ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails