Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθησαν τσαντάκηδες στο Ηράκλειο..


Ο φόβος και ο τρόμος είχαν γίνει δύο τσαντάκηδες, οι οποίοι μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα είχαν καταφέρει να αρπάξουν τουλάχιστον 20 τσάντες από ανυποψίαστες γυναίκες.
Η τελευταία τους απόπειρα όμως είχε άδοξο τέλος, καθώς έπειτα από άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και μετά από την καταγγελία του τελευταίου θύματος τους, μιας 72χρονης κυρίας, κατάφεραν να τους συλλάβουν.
Το θύμα, αν και σοκαρισμένο και τραυματισμένο από την υπερπροσπάθειά του να αντισταθεί, χωρίς αποτέλεσμα, κατάφερε να ενημερώσει την αστυνομία.
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας οι αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έχοντας οργανώσει επιχείρηση, κατάφεραν να τους συλλάβουν, πριν καλά-καλά προλάβουν οι ίδιοι να αντιδράσουν.
Μάλιστα, οι δύο τσαντάκηδες οι οποίοι είναι ηλικίας 27 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν με την τσάντα που είχαν κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα στα χέρια.
Όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι νωρίτερα, επιβαίνοντες σε κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, αφαίρεσαν βίαια -άρπαξαν τη τσάντα 72χρονης ημεδαπής, την οποία και τραυμάτισαν σύροντάς την στο δρόμο. Οι δύο κλέφτες δεν πρόλαβαν να χαρούν ούτε τα τελευταία κλοπιμαία, μιας και η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό 450 ευρώ, καθώς και εισιτήρια αστικού λεωφορείου ΚΤΕΛ και άλλα προσωπικά της έγγραφα.
Όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης των δύο κλεφτών, από τις 11 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου είχαν αρπάξει πάνω από 2.000 ευρώ, χώρια τα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν στις τσάντες, ενώ ευθύνονται και για τον τραυματισμό τριών γυναικών. Μιας 81χρονης, μιας 72χρονης καθώς και μιας 77χρονης, η οποία από τις 4 Σεπτεμβρίου και μετά, λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού της, νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. εισαγγελέα Πλημ/κων Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικοί για την πάταξη του φαινομένου, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Οι θρασύτατοι τσαντάκηδες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ορμάνε στα θύματά τους -τα οποία άλλες φορές επιλέγουν τυχαία και άλλες τα παρακολουθούν- είτε αυτά κυκλοφορούν στην αγορά, είτε στα προάστια της πόλης και επιτίθενται ακόμη και σε ώρες αιχμής μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails