Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες του Νομού Ηρακλείου..


Ολοκληρώθηκε και η τρίτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας Ηρακλείου, που συνεχίζει να προσφέρει ανάσα αλληλεγγύης . Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί ένα όραμα της Νομαρχιακής Αρχής που έγινε πράξη από τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με τη λειτουργία του από τον περασμένο Απρίλιο και αποτελεί σημαντικό έργο κοινωνικής στήριξης.
Οι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου. Το μητρώο των δικαιούχων αναμορφώνεται συνεχώς έπειτα από αιτήσεις πολιτών στη Διεύθυνση. Σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης άπορων οικογενειών με μακροπρόθεσμο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
Την πρωτοβουλία αυτή της Νομαρχιακής Αρχής στήριξαν από την πρώτη στιγμή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, οι έμποροι - προμηθευτές - επιχειρηματίες τροφίμων του Νομού Ηρακλείου, παρέχοντας δωρεάν είδη παντοπωλείου (είδη πρώτης ανάγκης, τυποποιημένα μη ευαλλοίωτα είδη, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ) στις άπορες οικογένειες. Επιπλέον τη στήριξή τους προσέφεραν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι κρεοπώλες και οι αρτοποιοί του Νομού.
Σε συνέχεια αυτής της στήριξης την περασμένη εβδομάδα η κ. Σχοιναράκη υπέγραψε με εκπροσώπους επιχειρήσεων τροφίμων του Νομού Ηρακλείου σχετική σύμβαση δωρεάν παραχώρησης προϊόντων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας Ηρακλείου.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails