Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αρκούδα πνίγηκε σε δεξαμενή


Άλλη μία αρκούδα βρήκε τραγικό τέλος στα Γρεβενά, αυτή τη φορά όχι χτυπημένη από αυτοκίνητο, αλλά από πνιγμό μέσα σε μία δεξαμενή άρδευση στην οποία έπεσε προσπαθώντας να ξεδιψάσει!
Ένας κυνηγός είχε εντοπίσει νεκρό το άτυχο αγρίμι και είχε ειδοποιήσει την Τροχαία, άνδρες της οποίας έφτασαν στην δεξαμενή στο δημοτικό διαμέρισμα Τρικουκιάς Γρεβενών. Όταν βρήκαν την αρκούδα, ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης «Καλλιστώ» οι ειδικοί της οποίας διαπίστωσαν ότι ήταν θηλυκή ηλικίας περίπου 20 ετών.
Η άτυχη αρκούδα προσπάθησε να πιει νερό από την δεξαμενή, αλλά έχασε την ισορροπία της και έπεσε μέσα με αποτέλεσμα να παγιδευτεί… Στο περιμετρικό τοιχίο της δεξαμενής υπήρχαν σημάδια από τα νύχια της, που δείχνουν τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να βρει διέξοδο.
Όμως, δεν κατάφερε να υπερπηδήσει το τοιχίο και το μεγάλο βάθος της δεξαμενής αποδείχτηκε μοιραίο για τη ζωή της… Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανελκυστεί από την δεξαμενή, ώστε να γίνει νεκροψία και να ταφεί.
Η «Καλλιστώ» έχει ζητήσει να καλύπτονται με συρματόπλεγμα οι υπαίθριες δεξαμενές ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα ζώα, αφού η περιοχή στην οποία συνέβη το ατύχημα αποτελεί ζώνη στην οποία κινούνται πολλές αρκούδες και υπάρχει ανησυχία για την επιβίωσή τους
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails