Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Δικαστική κόντρα Μπακογιάννη - Βγενόπουλου


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κόντρα ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον ισχυρό άνδρα της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, καθώς ο τελευταίος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει με τη σειρά του στη δικαιοσύνη για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με την Κωνσταντινούπολη που δόθηκε στην Aegean.
Στην ανακοινωσή της η MIG σημειώνει τα εξής: «Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της Aegean και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε.
» Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.»
Ο Όμιλος καταλήγει λέγοντας ότι η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «εκβιασμού» απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως "λάσπη" «μάς υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».
Την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επαναλαμβάνει η υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος της από τον πρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο.
Μπακογιάννη: «Ο κ.Βγενόπουλος πετάει λάσπη»
Από την πλευρά της η κ.Μπακογιάνη σε νέα της δήλωση υποστηρίζει πως ο κ. Βγενόπουλος επιχειρεί να την εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο δεν έχει θέση.
«Ο κύριος Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν» προσθέτει η κ. Μπακογιάννη.
Υπεραμυνόμενη των χειρισμών του υπουργείου για τη γραμμή της Κωνσταντινούπολης, επανέλαβε πως το υπουργείο Εξωτερικών έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
«Ο κύριος Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη. Θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη» καταλήγει.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails