Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλη φωτιά στον Έβρο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά


Οι φλόγες έχουν κυκλώσει δύο χωριά στο δήμο Τραϊανούπολης Εβρου, τα Πεύκα και τα Λουτρά και οι κάτοικοί τους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Η φωτιά ξέφυγε από κάθε έλεγχο λόγω της καθυστερημένης επέμβασης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Οπως κατήγγειλε στα ΝΕΑ ο νομάρχης Εβρου κ. Ν. Ζαμπουνίδης, το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στην Αλεξανδρούπολη δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην κατάσβεση με την έναρξη της φωτιάς το μεσημέρι, αφού όπως διαπιστώθηκε «είχε πρόβλημα και δεν μπορούσε να πετάξει». Το αποτέλεσμα ήταν να κληθούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία όμως, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού τουλάχιστον μιάμισι ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στη θέση Νίψα Τραϊανούπολης.
Η φωτιά ξεκίνησε από δασική πευκόφυτη έκταση στη θέση Νίψα και ακολούθως ένα δεύτερο μέτωπο ξέσπασε σε κοντινή περιοχή, στο Αετοχώρι. Το απόγευμα όμως, και παρά την κινητοποίηση επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από πολλούς νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τα δύο μέτωπα ενώθηκαν και απειλούσαν τα σπίτια στα Πεύκα και τα Λουτρά, με περίπου χιλίους κατοίκους να υποχρεώνονται να τα εγκαταλείψουν. Εως αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την εκτίμηση της νομαρχίας Εβρου είχαν αποτεφρωθεί πάνω από 50.000 στρέμματα δάσους με πεύκα και βελανιδιές. Ο νομάρχης Εβρου είχε ζητήσει να κυρηχθεί η περιοχή της Τραϊανούπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails