Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλοδαποί εξέδιδαν ανήλικη στο Ηράκλειο


Τέλος στο δράμα μιας 16χρονης κοπέλας έβαλαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες κατάφεραν να συλλάβουν τους άνδρες που την εξέδιδαν έναντι υψηλής αμοιβής.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κατάφεραν να συλλάβουν έναν 20χρονο Αλβανό και δύο Βούλγαρους, 24 και 25 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι το τελευταίο δεκαήμερο είχαν φυλακισμένη την 16χρονη και την εξέδιδαν, έναντι ποσών τα οποία έφταναν ακόμη και τα 150 ευρώ.
Η σπείρα αυτή εξαρθρώθηκε, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία του πρώτου εκ των κατηγορουμένων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, για κλοπή μίας τηλεόρασης.
Όταν οι αστυνομικοί στα πλαίσια της έρευνας πήγαν στο σπίτι του δεύτερου κατηγορούμενου, βρήκαν την κλεμμένη τηλεόραση, αλλά και τη 16χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου, στις 14 Σεπτεμβρίου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες υποστήριξαν την εκούσια διαφυγή της ανήλικης από το Κέντρο και εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση και την άρνησή της να επιστρέψει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, την έπεισαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής που αυτοί εισέπρατταν. Μάλιστα κάποιες φορές προκειμένου να την εξωθούν στην πορνεία, την προμήθευαν με κάνναβη και έκαναν χρήση από κοινού.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε ο 20χρονος Βούλγαρος, μαζί με ένα (1) ομοεθνή του ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται, μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, την ανήλικη ημεδαπή σε προκαθορισμένα ραντεβού σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου για να συνευρίσκεται με άνδρες, εισπράττοντας το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ έως 150 ευρώ για κάθε συνεύρεση.
Οι κατηγορίες
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται πλέον για αρπαγή ανηλίκου, σωματεμπορία, παραβάσεις νόμου περί ναρκωτικών, κλοπή και πλαστογραφία, πράξεις που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο το τελευταίο 10ήμερο.
Ενώ στην κατοχή του 25χρονου Αλβανού βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο με πλαστή άδεια παραμονής.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails