Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις διακοπές της ΔΕΗ ζητά το Βενιζέλειο!


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τις αλλεπάλληλες διακοπές της ΔΕΗ ζητά με έγγραφο της η διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.
Οι συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου με το προσωπικό να τρέχει και να μην φθάνει ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος στους ασθενείς.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Χονδροζουμάκης, «τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε μια τέτοια κατάσταση μπορούν κυριολεκτικά να «νεκρώσουν» ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον αξονικό τομογράφο, μπορεί να μπλοκάρει τα μηχανήματα του υπέρηχου, να προκαλέσει βραχυκυκλώματα στον ιατρικό εξοπλισμό, πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο κατά την διάρκεια μια εγχείρησης. Και το σημαντικότερο όλων, να προκαλέσει ζημιά και να βγάλει εκτός λειτουργίας τις γεννήτριες στις οποίες βασίζεται το νοσοκομείο όταν δεν υπάρχει ρεύμα».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χονδροζουμάκης, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές που υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, τίθενται σε κίνδυνο. «Για παράδειγμα τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού και τα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Αν μετά από τόσες διακοπές μπλοκάρουν, τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Θα πεθάνουν;» διερωτήθηκε.
Όλες αυτές τις ημέρες το προσωπικό βρισκόταν σε 24ωρη επιφυλακή. «Είχαμε προμηθευτεί μικρές γεννήτριες στην περίπτωση που έχουμε σοβαρό πρόβλημα προκειμένου τουλάχιστον να υποστηρίξουμε τα σοβαρότερα περιστατικά».
Μεγάλη όμως ήταν και η ταλαιπωρία αρκετών ασθενών καθώς εκείνες τις ημέρες υπό το φόβο μιας απροειδοποίητης και πολύωρης διακοπής, ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails