Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πέθανε ο πρώην Νομάρχης Ηρακλείου Γ. Γαρεφαλάκης


Ο πρώτος αιρετός νομάρχης του νομού Ηρακλείου Γιάννης Γαρεφαλάκης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, στην πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ο Γιάννης Γαρεφαλάκης είχε διατελέσει δύο τετραετίες εκλεγμένος νομάρχης στο Ηράκλειο και επίσης είχε διορισθεί παλαιότερα νομάρχης στο Λασίθι. Ως πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε στις αρχές της δεκαετίας του '80 γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του κινήματος. Για τον θάνατό του δηλώσεις έκαναν ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Αντώνης Γρηγοράκης και άλλοι. Στις δηλώσεις τους αναφέρονται στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, στο ήθος του εκλιπόντος, στην αγάπη του για τον τόπο και στη δημοκρατικότητά του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 14:00 μ.μ από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.
O Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας έκανε την παρακάτω δήλωση για τον θάνατο του πρωην Νομάρχη Γιάννη Γαρεφαλάκη :
Με ειλικρινή θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρωην Νομάρχη Γιάννη Γαραφαλάκη.
Ο Γ. Γαρεφαλακης υπήρξε εξέχων ανθρωπος της πολιτικής και της Αυτοδοιήκησης με ήθος , όραμα, ευγενείς φιλοδοξίες και σημαντική προσφαρά. Παράλληλα υπηρετησε τις αρχές του με πάθος και συνέπεια.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails