Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Ρέθυμνο


Μέρα μεσημέρι, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου με την κίνηση να είναι στο φόρτε της, ένας άντρας δεν δίστασε χθες να εισβάλει στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και με την απειλή όπλου να αποσπάσει χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται γύρω στις 20 χιλιάδες ευρώ (χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από τους υπαλλήλους της τράπεζας ακόμα).
Η ληστεία σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τις δώδεκα το μεσημέρι. Ο άγνωστος για την ώρα άντρας φορώντας κράνος και κρατώντας ένα πυροβόλο όπλο μπήκε στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου από την είσοδο της οδού Χορτάτζη. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα βρίσκονταν οι υπάλληλοι και αρκετοί πελάτες, ενώ την ίδια ώρα η κίνηση στην οδό Χορτάτζη και την λεωφόρο Κουντουριώτη ήταν έντονη. Ο ληστής προέταξε το όπλο του και ζήτησε από τον ταμία να του παραδώσει τα χρήματα που είχε στο συρτάρι. Αυτός τα έβαλε σε μία νάιλον σακούλα και του τα παρέδωσε και αμέσως ο ληστής γύρισε και έφυγε τρέχοντας, επιβιβάστηκε σε μηχανή μικρού κυβισμού και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, που έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να εξετάζουν όλα τα στοιχεία, που άφησε πίσω του ο ληστής.
Εκτιμάται ότι ο ληστής είναι ελληνικής υπηκοότητας, νεαρής ηλικίας και μετρίου αναστήματος, ενώ φορούσε τζην παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Μάλιστα, δεν φορούσε γάντια, με αποτέλεσμα οι άντρες της Σήμανσης για πολλή ώρα να λαμβάνουν αποτυπώματα από αρκετά σημεία της τράπεζας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του ληστή.
Το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας έχει καταγράψει τις κινήσεις του δράστη και φυσικά θα αξιοποιηθεί από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού, το οποίο εξετάζεται εάν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο για να διαφύγει από τον τόπο της ληστείας. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο ληστής και η λεία του δεν είχαν εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και ενώ οι πολίτες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ο δράστης δεν δίστασε να “χτυπήσει” σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα στην αιχμή της κίνησης, τη στιγμή μάλιστα που συνήθως από την πλευρά της λεωφόρου Κουντουριώτη βρίσκονταν συνήθως και αστυνομικοί της ομάδας “Ζ” λόγω της ύπαρξης αρκετών τραπεζικών καταστημάτων στο σημείο.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails