Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Βρέθηκε χασισοφυτεία στην Σητεία..


Μέσα σε ένα δάσος από δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, οι οποίοι ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου.
Οι αστυνομικοί του ΑΤ Μοιρών και ΤΑΕ Μεσαράς, στη διάρκεια της έρευνάς τους, το απόγευμα της Κυριακής, κατάφεραν να συλλάβουν «στα πράσα», δύο ντόπιους, ηλικίας 32 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν δεντροφυτεύσει μια διόλου ευκαταφρόνητη περιοχή με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες καλλιεργούσαν μέσα σε κοίτη δύο ρεμάτων σε αγροτική τοποθεσία στο Τυμπάκι δύο φυτείες κάνναβης, που είχαν συνολικά 130 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5-3 μέτρων.
Οι δύο καλλιεργητές είχαν οργανώσει πολύ καλά το χώρο τους, έχοντάς τον νοικοκυρέψει, αφού οι φυτείες ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα με χρονοδιακόπτη και με νερό που υπέκλεπταν οι δράστες από παρακείμενο δίκτυο άρδευσης. Ένα σύστημα, που τους επέτρεπε να πηγαίνουν στη φυτεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όχι καθημερινά.
Επίσης στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, φυτοφάρμακα και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, αφού οι συλληφθέντες ήθελαν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το προϊόν τους να είναι άριστο ποιοτικά. Για αυτό το φρόντιζαν και το περιποιόντουσαν ανελλιπώς.
Οι δύο άνδρες, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε, είχαν ήδη συλληφθεί. Λίγο αργότερα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία ο συλληφθείς είχε μετατρέψει έτσι ώστε ο γεμιστήρας της να παίρνει 10 φυσίγγια αντί 3 και ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι δύο άνδρες κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του νόμου «Περί όπλων». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Ηρακλείου.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails