Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Εργασιακός «μεσαίωνας» στο Ηράκλειο


Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γιώργος Σκουλατάκης σε σχέση με την αγορά εργασίας όπου όπως επισημαίνει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί αναρχία και οι εργαζόμενοι εκβιάζονται στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ενώ την ίδια ώρα η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού περιορίζεται σε διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.
«Δεν πάει άλλο με το όργιο των παρανομιών στην αγορά εργασίας στο Ηράκλειο και τα απανωτά εργατικά ατυχήματα που έχουμε το τελευταίο διάστημα υπό την πλήρη αδιαφορία της υπουργού Εργασίας και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, ότι η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει προσωπικό το οποίο θα πρέπει να ελέγξει όλους αυτούς που καταπατούν με προκλητικό τρόπο την εργατική νομοθεσία και μάλιστα σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, που την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα προχωρήσουμε σε μεγάλες αντιδράσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΗ, επιτέλους ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους που δεν είναι άλλος από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα πρέπει επιτέλους να στελεχωθεί με προσωπικό το οποίο και θα ελέγξει την ασυδοσία της αγοράς. Μάλιστα ο κ. Σκουλατάκης για την αδιαφορία της κ. Πετραλιά αν και έχει ενημερωθεί για την «απογύμνωση» της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε επίπεδο προσωπικού, τονίζει ότι ενώ διαθέτει αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των ελέγχων στον ιδιωτικό τομέα, δεν κινείται λόγω έλλειψης οδηγού!
«Πρόκειται για γελοίες καταστάσεις που συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου η ανεργία έχει πιάσει ταβάνι, οι απολύσεις είναι καθημερινές και εκβιάζονται εργαζόμενοι και εργάτες για ελαστικές μορφές εργασίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν περνιούνται τα ένσημα, και εξακολουθούν να δουλεύουν 8ωρα και 12ωρα με μεθόδους εκβιαστικούς όπως αν δεν δεχτείς θα απολυθείς. Είναι απαράδεκτες επιεικώς καταστάσεις και για αυτό στέλνουμε την επιστολή αυτή στην υπουργό μήπως και ευαισθητοποιηθεί αν και κατά το παρελθόν έχει ενημερωθεί και έχει επιδείξει και πάλι αδιαφορία».
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails