Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ηρακλειώτισσα δικηγόρος κατηγορείτε για σύσταση συμμορίας εμπορίας ανθρώπων!


Μία νεαρή δικηγόρος από το Ηράκλειο, ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο Καματερό Αττικής και τρεις αλλοδαποί κατηγορούνται από την Αστυνομία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στις αιτήσεις αλλοδαπών για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Οι προαναφερθέντες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να διατάξει περαιτέρω έρευνα που θα επικεντρωθεί στο ρόλο της 34χρονης στην όλη υπόθεση.
Η ίδια ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή της στο κύκλωμα και τονίζει ότι απλώς έκανε τη δουλειά της ως δικηγόρος βοηθώντας αλλοδαπούς στη συμπλήρωση των αιτήσεων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγει όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έπεφταν «βροχή» οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από κοπέλες κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Παρατηρήθηκε πως όλες οι ενδιαφερόμενες δήλωναν ως τόπο κατοικίας δύο συγκεκριμένες διευθύνσεις, ενώ κάθε φορά που επισκέπτονταν το Αστυνομικό Μέγαρο συνοδεύονταν από συγκεκριμένα άτομα.
Από την έρευνα προέκυψε πως οι διευθύνσεις αυτές δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, οι κοπέλες δηλαδή αυτές δεν διέμεναν στα σπίτια που δήλωνε κάθε φορά ο μεταφραστής τους προς τους αρμόδιους αστυνομικούς.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία και στηρίζεται στις καταθέσεις μίας 21χρονης και μίας 27χρονης Ρωσίδας είναι σε βάρος δύο Σύρων ηλικίας 31 και 37 ετών, ενός Ρώσου περίπου 35 ετών , του 47χρονου ιδιοκτήτη μπαρ στην Αθήνα και της 34χρονης δικηγόρου από το Ηράκλειο.
Διαβάστε την συνέχεια στην Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails