Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθηκαν οι απαγωγείς και δολοφόνοι του επιχειρηματία Γ. Κυπριωτάκη


Εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου η υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη. Ο Κυπριωτάκης απήχθη στις 18 Μαΐου και βρέθηκε μια μέρα μετά απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του, αφού οι απαγωγείς είχαν πάρει λύτρα ύψους 155.000 ευρώ. Δράστες του πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά περιστατικού είναι σύμφωνα με την αστυνομία δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα καθώς και ένας 33χρονος ημεδαπός, ελαιοχρωματιστής από τους Ασκούς Ηρακλείου. Οι δύο αλλοδαποί εργάζονταν στη δουλειά του 33χρονου ελαιοχρωματιστή, ενώ ο 26χρονος είχε δουλέψει πριν από χρόνια στον άτυχο επιχειρηματία. Η αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη τους πριν από περίπου δύο μήνες αλλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για την ταυτόχρονη σύλληψη. Αυτό έγινε χθες βράδυ όταν ο 26χρονος από τη Συρία, επέστρεφε από την πατρίδα του και συνελήφθη στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", ενώ παράλληλα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και οι δύο τηλεφωνικές συσκευές, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με την σύζυγο του θύματος για την καταβολή των λύτρων. Επίσης στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, των 50 και 100 ευρώ, από τα χρήματα που είχε παραδώσει η οικογένεια ως λύτρα στους δράστες. Ο 25χρονος από τη Συρία και ο 33χρονος Έλληνας, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους, ενώ μέχρι στιγμής ο 26χρονος δεν έχει ομολογήσει. Σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση έγιναν σήμερα το μεσημέρι από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ.Μπεσίρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ.Κουζέλη και τον Διευθυντή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κ.Σκανδαλάκη.
Ο κ.Μπεσίρης, συνεγχάρη τις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα σε βάρος και των τριών ασκήθηκε ποινική διώξεις για:
-συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
-αρπαγή με σκοπό τα λύτρα
-ανθρωποκτονία από πρόθεση
-περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και
-διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους κατηγορουμένους στην τακτική ανάκριση. Μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, θα απολογηθούν τη Δευτέρα .
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, ενώ ο 33χρονος ελαιοχρωματιστής αρνείται να τύχει υπεράσπισης.
Ο εισαγγελέας Ηρακλείου κάνοντας χρήση συγκεκριμένης διάταξης έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων, που είναι: Ιωάννης Σταυρουλάκης 33 ετών, Οσάμα Νουχ 25 ετών και Αμέρ Νουχ 27 ετών.
Ο ένας εκ των δραστών, είπε στον εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Μαρκάκη ότι ο Κυπριωτάκης στραγγαλίστηκε με τα χέρια. Σύμφωνα με τη νεκροψία ο 50χρονος στραγγαλίστηκε με πλαστικό έλασμα το οποίο είχε βρεθεί στο λαιμό του πτώματος
Πηγή:2810.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails