Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Απεφεύχθη η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ


Απέφυγε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης, ύστερα από αλλεπάλληλες και μαραθώνιες συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.
Δεκτή έγινε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, το ψηφοδέλτιο του κόμματος να μην περιλαμβάνει κάποιον επικεφαλής, αλλά να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα περιλαμβάνει προσωπικότητες της Αριστεράς, ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει θα εκλεγεί έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.
Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, ενώ τις θέσεις της αναμένεται να αποσαφηνίσει και η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού.
Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.
Πηγή:madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails