Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Βομβιστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε έξω από το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις 6 παρά 20 σήμερα το πρωί. Δεν υπήρξαν θύματα παρα μόνον ισχυρές υλικές ζημιές και ένας ελαφρύς τραυματισμός. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για σταθμευμένο και παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φορτηγό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αστυνομία 40 λεπτά πριν από την έκρηξη η ευρύτερη περιοχή, γύρω από τη Λεωφόρο Αθηνών. Κανονικά λειτουργεί το Χρηματιστήριο.
Το παγιδευμένο με εκρηκτικά βαν βρισκόταν παρακαρισμένο στην οδό Χρηματιστηρίου, απέναντι από την είσοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αντιληπτή σε πολύ μεγάλη ακτίνα.
Πρίν από την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή.
Από την έκρηξη στη Λ.Αθηνών έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, εργαζόμενη σε παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Επίσης, σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη το κτίριο του Χρηματιστηρίου, ενώ τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα από την παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να συλλέξει στοιχεία. Όπως έγινε γνωστό, το λευκό βαν, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου.
Η λεωφόρος Αθηνών και οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν για περίπου τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. Από τις 8:20, σταδιακά, άρχισε να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην περιοχή.
Στη Θεσσαλονίκη
Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 5:00, σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε ΚΑΦΑΟ στην πίσω πλευρά του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Από την έκρηξη σημειώθηκαν κάποιες υλικές ζημιές.
Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν γίνει στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.
Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις παραμένει η οδός Κασσάνδρου σε όλο της το μήκος, αλλά και οι δύο κάθετοι οδοί δίπλα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έπειτα από έκρηξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές συνδέουν τα δύο χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές να θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο πιθανώς βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας, ενώ για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».
Υπενθυμίζεται ότι με παγιδευμένο όχημα είχε επιχειρηθεί να σημειωθεί χτύπημα στην τράπεζα City Bank στην Κηφισιά, αλλά ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από την αστυνομία που τον εντόπισε. Την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.
Επίσης, η Συνομωσία Πυρήνων χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβα στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη, ενώ έως τότε πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails