Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Λευκωσία!


Οκτώ τραυματίες, βιβλικές καταστροφές και τοπίο που μοιάζει βομβαρδισμένο, άφησε πίσω του ισχυρός ανεμοστρόβιλος, που έπληξε νωρίς το απόγευμα πολλές περιοχές της Λευκωσίας.
Ο ανεμοστρόβιλος, συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχές και έντονη χαλαζόπτωση, εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 3 μμ και έπληξε κυρίως τα Λατσιά και περιοχές στην είσοδο της Λευκωσίας, προκαλώντας τραυματισμούς και ανυπολόγιστες ζημιές.
Μεγάλες ζημιές υπέστη και το οίκημα της Δημοσιογραφικής Εστίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε στο ΡΙΚ ότι υπήρξαν πάρα πολλές αναφορές για μεγάλες ζημιές σε υποστατικά και αυτοκίνητα, καθώς και για δρόμους που έχουν καταστεί επικίνδυνοι. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημείωσε, παρατηρήθηκαν κυρίως στις περιοχές Λατσιών, Αγλαντζιάς, Παλλουριώτισσας και Στροβόλου.
Ο κ. Κατσουνωτός κάλεσε το κοινό να παραμείνει στα σπίτια του και να μην προβαίνει σε άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να δώσει στην Αστυνομία την ευκαιρία να προσφέρει βοήθεια στα άτομα που τη χρειάζονται.
Όπως είπε, έχει συσταθεί στο Αρχηγείο επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε πληγέντες και να καταγραφούν οι ζημιές. Ιδιαίτερα στην περιοχή Αγλαντζιάς και Λατσιών, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, αφού έχουν γεμίσει με διάφορα αντικείμενα και κομμένα δέντρα.
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάριος Κυπριανού ανέφερε ότι μόλις άρχισαν οι βροχές και το χαλάζι, η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις κυρίως από τα Λατσιά, για μετακινήσεις αντικειμένων και κομμένων δέντρων από τους δρόμους.
Βιβλική καταστροφή χαρακτήρισε τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ο δήμαρχος Λατσιών Παναγιώτης Κυπριανού. Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του ΡΙΚ, η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή του Αρχηγείου της Αστυνομίας και στη λεωφόρο Λεμεσού ήταν απερίγραπτη. Από τον ανεμοστρόβιλο, δεκάδες δέντρα αποκόπησαν και έκλεισαν τους δρόμους. Πινακίδες βρίσκονταν στον αέρα, ενώ έπεφτε χαλάζι και σημειώνονταν καταρρακτώδεις βροχές.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων προκλήθηκαν μικροδυστυχήματα και καραμπόλες και ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα Λατσιά, τον Στρόβολο και την Αγλαντζιά είναι ανυπολόγιστες. Προκλήθηκαν ζημιές σε κεραίες και τέντες, ενώ καρέκλες, τραπεζάκια και τζάμια βρέθηκαν ξαφνικά στους δρόμους.
Όλα τα συνεργεία των δήμων που έχουν πληγεί από την καταιγίδα βρίσκονται στους δρόμους για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails