Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ιταλοί αγόρασαν τα αιολικά πάρκα της Δομικής Κρήτης


Για όσους εξεπλάγησαν για το ενδιαφέρον της Enel να εξαγοράσει τα αιολικά πάρκα της Δομικής Κρήτης, να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κίνηση της ιταλικής εταιρείας στην Κρήτη.
Το Μάιο του 2008 η Enel είχε αγοράσει από τον όμιλο Κοπελούζου την Διεθνή Αιολική Κρήτης με εγκατεστημένη ισχύ 7,2MW. Εφόσον δε ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Δομική πηγές της ιταλικής εταιρείας επιβεβαίωναν τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την εισηγμένη τότε το αιολικό χαρτοφυλάκιο της στην Κρήτη θα αυξηθεί κατά 5,95MW σε λειτουργία στο νομό Ηρακλείου, 5MW με άδεια εγκατάστασης στο Ρέθυμνο. 'Οσο για τις υπόλοιπες άδειες που φαίνεται να πουλά η Δομική Κρήτης στην Enel αυτές είναι 28MW με άδεια παραγωγής στο νομό Αχαΐας και 256MW αιτήσεων σε Αχαΐα και Δ. Μακεδονία.
Οσο για την Enel, οι Ιταλοί φαίνεται ότι εννοούσαν αυτά που έλεγαν τον Ιούλιο όταν αποκτούσαν ένα ακόμη πάρκο από τον όμιλο Κοπελούζου στην Αχαΐα, ότι οι συγκεκριμένες εξαγορές σηματοδοτούν την απαρχή μια σειράς σημαντικών επενδύσεων της εταιρείας, με στόχο η Enel να γίνει ηγέτιδα δύναμη στις ΑΠΕ στη χώρα μας.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails