Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

'Ένοχος για φόνο γνωστός πλέιμποϊ, γιος Έλληνα εφοπλιστή!


Ένοχος για φόνο βρέθηκε από δικαστήριο της Βρετανίας ο επιχειρηματίας Θάνος Παπαλέξης, γιος Έλληνα εφοπλιστή.
Ο 37χρονος πλέιμποϊ, όπως χαρακτηρίζεται από τους Τάιμς του Λονδίνου, κατηγορήθηκε ότι τον Μάρτιο του 2000 βασάνισε και σκότωσε τον Κύπριο Χαράλαμπο Χριστοδουλίδη, 55 ετών, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το κτίριο στο οποίο διέμενε με ενοίκιο, αν και αυτό ανήκε στον Παπαλέξη. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Παπαλέξης ήθελε να πουλήσει το κτίριο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αντί του ποσού των δύο εκατομμυρίων στερλινών για να σώσει την εταιρία του.
Στη συνέχεια βρέθηκε στις Ην.Πολιτείες, όπου και διέσωσε το προφίλ του πλέιμποϊ, συχνάζοντας σε πάρτι με την κοσμική ελίτ, περιλαμβανομένων των Πάρις Χίλτον και Βαλεντίνο.«Ντυνόταν με κοστούμια από τη Savile Row του Λονδίνου, οδηγούσε Bentley και είχε μεταφέρει στο γραφείο του θρόνους...». Μάλιστα, σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει στην παραθαλάσσια έπαυλή του στη Φλόριδα, για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, είχε παραβρεθεί μεταξύ άλλων και ο σύζυγός της, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.
Στον Παπαλέξη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πέρυσι τον Δεκέμβριο, αφού συνελήφθη στο Παλμ Μπιτς και εξεδόθη. Η δίκη του κράτησε τρεις μήνες. Κατάθεση κλειδί για την ενοχοποίηση του 37χρονου θεωρείται αυτή της Ρεμπέκα ΝτεΦάλκο. Η ΝτεΦάλκο, πρώην πορνοστάρ από το Μαϊάμι η οποία αμειβόταν με 1.750 δολάρια τη βραδιά, είπε ότι της είχε αποκαλύψει τα σχετικά με τη δολοφονία καθώς υπήρξε εραστής της. Η ίδια τόνισε πως της είχε κάνει και περιγραφή του φόνου. Κατά τη δίκη ο Παπαλέξης χαρακτηρίστηκε «κλασικός ψυχοπαθής». Σε ένα σάιτ με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο είχε περιγράψει τον εαυτό του «βασιλιά, στον οποίο θα πρέπει να υπακούν όλοι».
Για τον φόνο κατηγορήθηκαν και δύο Αλβανοί μετανάστες, η δίκη των οποίων θα επαναληφθεί. Η ποινή του Παπαλέξη αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails