Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Βγάζουν έξω τον εκτελεστή του φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη..


Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προσφεύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας οι γονείς του άτυχου φοιτητή από τα Χανιά, Μανώλη Χορευτάκη, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ισοβίτη κακοποιό Ζαχαρία Λαγουδάκη. Αυτή τη φορά η οικογένεια Χορευτάκη εκπέμπει «SOS» στον Αρειο Πάγο προκειμένου να αποτραπεί η αποφυλάκιση του εκτελεστή του παιδιού τους.
Η πλευρά Χορευτάκη εκφράζει τους βάσιμους φόβους της ότι η υπεράσπιση του βαρυποινίτη Ζαχαρία Λαγουδάκη, με «σύμμαχο» τους αργούς βηματισμούς της ποινικής Δικαιοσύνης καθώς και το «πάγωμα» των δικαστηρίων λόγω των επικείμενων εκλογών, θα επιδιώξει την αναβολή της δίκης για την άγρια δολοφονία του παιδιού τους, με απώτερο σκοπό την υπό όρους απόλυση από τις φυλακές του δράστη.
Οπως είναι γνωστό, η δίκη για τη δολοφονία του Μανώλη Χορευτάκη πρόκειται να γίνει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Ηρακλείου στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ ο εκτελεστής του 22χρονου φοιτητή συμπληρώνει στις 15 Οκτωβρίου το ανώτατο επιτρεπτό όριο της προφυλάκισής του (18μηνο). Σε περίπτωση μη διεξαγωγής της δίκης μέχρι την εκπνοή της προφυλάκισης του Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο επικίνδυνος δράστης θα αποφυλακιστεί εκ νέου και όπως υποστηρίζει η οικογένεια Χορευτάκη, «θα είναι ελεύθερος και έτοιμος για νέα φονικά».
Η χαροκαμένοι γονείς, διά του συνηγόρου τους Ανδρέα Αναγνωστάκη, αποτάθηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να ακυρωθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, το οποίο διέταξε την απόλυση του δράστη από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εξέτειε ποινή ισόβιας κάθειρξης για μια άλλη δολοφονία που είχε διαπράξει στο Ηράκλειο, πριν από δώδεκα χρόνια. Οπως υποστηρίζουν, το βούλευμα που αποφυλάκισε τον Ζαχαρία Λαγουδάκη στηρίχθηκε σε αναληθή αίτηση του διευθυντή των φυλακών Αλικαρνασσού και επιστολές τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων που πιστοποιούσαν στους δικαστές την καλή διαγωγή του δράστη μέσα στις φυλακές.
Σε περίπτωση που ο Αρειος Πάγος κάνει δεκτό το αίτημα των γονιών του αδικοχαμένου φοιτητή, ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης, δεν θα μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος τον προσεχή Οκτώβριο αφού θα πρέπει να συνεχίσει στη φυλακή την έκτιση της ποινής του για τη δολοφονία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, στις Γωνιές Ηρακλείου. Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails