Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Συλλήψεις για σωματεμπορία στο Ηράκλειο


Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα (26/9) δύο αλλοδαποί άντρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με την κατηγορία αρπαγής ανηλίκου, σωματεμπορία, κλοπές, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και σωρεία αξιόποινων δράσεων που είχαν διαπράξει ιδιαίτερα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, 3 ήταν οι εμπλεκόμενοι δράστες των παραπάνω υποθέσεων. Εκ των οποίων, οι δύο από τους δράστες ήταν βουλγαρικής καταγωγής και ο τρίτος αλβανικής. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 αλλοδαποί ήταν ηλικίας 20, 24 και 25 αντίστοιχα.
Στην εξιχνίαση της υπόθεσης σωματεμπορίας που έκρυβε και άλλες παράνομες πράξεις προχώρησαν μετά από έρευνα οι άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν ύστερα από καταγγελία του πρώτου από τους κατηγορούμενους την 24/9, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για κλοπή μιας τηλεόρασης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δευτέρου κατηγορουμένου, όπου βρέθηκε η κλεμμένη τηλεόραση.
Στo πλαίσιo της έρευνας εντοπίστηκε μέσα στο ίδιο σπίτι και μια 16χρονη Ελληνίδα, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση, στις 14/9 και αναζητούνταν , από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες υποστήριξαν την εκούσια διαφυγή της ανήλικης από το Κέντρο. Οι ίδιοι όμως εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική της κατάσταση και την άρνησή της να επιστρέψει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, την έπεισαν να προχωρά σε ερωτικές συνευρέσεις με άντρες έναντι χρηματικής αμοιβής που ξεκινούσε από 25- 150 ευρώ, την οποία εισέπρατταν οι κατηγορούμενοι .
Οι αδίστακτοι νεαροί προκειμένου να την εξωθούν στην πορνεία, χωρίς η ανήλικη να φέρνει αντιρρήσεις, την ανάγκαζαν να παίρνει ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες της προμήθευαν και έκαναν χρήση από κοινού. Ειδικότερα ο 20χρονος Βούλγαρος μαζί με έναν ομοεθνή του, ο οποίος δεν συνελήφθη και ακόμα αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο την ανήλικη Ελληνίδα, σε προκαθορισμένα ραντεβού σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, προκειμένου να συνευρίσκεται με άντρες εισπράττοντας το χρηματικό ποσό από 25 έως και 150 ευρώ για κάθε συνεύρεση που είχε.
Στην κατοχή του 25χρονου Αλβανού βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο με πλαστή άδεια παραμονής.
Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη σημερινή προσέλευση των κατηγορουμένων στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.
Πηγή:pediadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails