Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Διαβάστε τι πρότεινε ο Καραμανλής στην ΔΕΘ


Για τις δαπάνες
-Πάγωμα των μισθών και των συντάξεων για 2 χρόνια, και περαιτέρω προσαρμογή τους με βάση τον πληθωρισμό της ευρωζώνης
-Πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο για δύο χρόνια, εξαιρουμένων των τομέων της Υγείας και της Παιδείας
-Περιορισμός των προσλήψεων και πέραν της διετίας, ώστε να αναλογεί ένας νεοπροσλαμβανόμενος σε δύο υπαλλήλους που αποχωρούν
-Κανένα νέο επίδομα ή αναπροσαρμογή επιδόματος για 2 χρόνια
-Κατάργηση των πλασματικών υπερωριών
-Ενιαία αρχή για την καταβολή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων
-Νέο μισθολόγιο για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο
-Περικοπή της αποζημίωσης των βουλευτών και των υπουργών καθώς και των μισθών των νομαρχών και των δημάρχων για δύο χρόνια
Για τη φοροδιαφυγή
Ο Κ. Καραμανλής πρότεινε τη δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, καθώς και τη δημιουργία συστήματος καταγραφής των οφειλετών του Δημοσίου σε βάση δεδομένων κατά το πρότυπο του «Τειρεσία» των τραπεζών.
Πρότεινε ακόμη την ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης για τις επιχειρήσεις, καθώς και τη θέσπιση τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης.
Διαρθρωτικές αλλαγές
Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε την ελαστικοποίηση της εργασίας στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη θέσπιση πλαισίου που θα επιτρέπει την εργασία περιορισμένου χρόνου, κατά παρέκκλιση από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για τους ανέργους, είπε ότι θα πρέπει να υποχρεώνονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και να τους στερείται το επίδομα ανεργίας, στην περίπτωση που αρνηθούν δύο θέσεις εργασίας.
Ως προς το ασφαλιστικό, εξήγγειλε και πάλι την αναμόρφωση του καθεστώτος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τις αναπηρικές συντάξεις.
Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας, ο Κ. Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων. «Θα υιοθετήσουμε ρυθμίσεις που θα κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγγειλε και την μεταρρύθμιση του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε να μην μετατρέπονται, όπως είπε, οι χώροι εκπαίδευσης σε άσυλα ασυδοσίας.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails