Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πατέρας και γιος καλλιεργούσαν χασισόδεντρα στο σπίτι τους στην Ιεράπετρα!


Μέσα στο σπίτι τους καλλιεργούσαν μια ολόκληρη… φυτεία ινδικής κάνναβης, δύο Έλληνες πατέρας και γιός, 67 και 34 χρόνων αντίστοιχα, από το δημοτικό διαμέρισμα Επισκοπής στην Ιεράπετρα Λασιθίου, που συνελήφθησαν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση.
Οι άνδρες της Ασφάλειας που είχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστου χασίς σε τοξικομανείς της περιοχής, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στις κατοικίες τους και εντόπισαν συνολικά 123 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 30 εκατοστά έως ενάμισι μέτρο σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία είχαν φυτέψει μέσα σε γλάστρες και τις είχαν τοποθετήσει στην ταράτσα και το μπαλκόνι του σπιτιού τους. τα οποία ξερίζωσαν! Ακόμη, κατέσχεσαν 257 γραμμάρια «φούντας» και 215 σπόρους ινδικής κάνναβης που οι καλλιεργητές σκόπευαν να φυτέψουν για …αυξήσουν την παραγωγή τους! Πατέρας και γιος συνελήφθησαν και οδήγηθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
Φυτεία με χασισόδεντρα… εσωτερικού χώρου διατηρούσε και ένας ακόμη Κρητικός που συνελήφθη στο σπίτι του στο Βώρο Τυμπακίου από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μοιρών. Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 26 δενδρύλλια κάνναβης και κατέσχεσαν 43.3 γραμμάρια αποξηραμένου χασίς και 37,8 γραμμάρια σπόρων.
Μια ολόκληρη φυτεία από 371 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,20μ. έως 2,30 μέτρα έκρυβε η πυκνή βλάστηση σε απομονωμένο παραλιακό σημείο της βόρειας Εύβοιας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που είχαν πληροφορίες, κατάφεραν να την εντοπίσουν ύστερα από πολύωρες έρευνες. Ωστόσο, παρά την πολυήμερη παρακολούθηση, οι καλλιεργητές δεν εμφανίστηκαν κι έτσι τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τα γεωργικά εργαλεία που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας.
Μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Σπηλιά του Κολυμβαρίου Χανίων, έκρυβε την… παραγωγή της χασισοφυτείας που διατηρούσε ένας 47χρονος. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν ενάμισι κιλό ινδικής κάνναβης, ομολόγησε ότι το χασίς προερχόταν από φυτεία που ο ίδιος καλλιεργούσε, αρνήθηκε όμως να πεισματικά να υποδείξει πού βρίσκεται!
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, αφού πρώτα αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία που ήρθαν στα χέρια τους ανακάλυψαν δύο Έλληνες που ασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.
Έτσι μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, προχθές το πρωί παρουσία του δικαστικού λειτουργού, διενέργησαν κατ' οίκον έρευνα σε οικία στην Επισκοπή του δήμου Ιεράπετρας, όπου διέμεναν οι δύο δράστες (ετών αντίστοιχα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 123 δενδρύλλια κάνναβης Περαιτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 269 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η οποία είχε προέλθει από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων που καλλιεργούσαν από κοινού πατέρας και γιος, ενώ τέλος κατασχέθηκαν και 215 σπόροι κάνναβης. Τα δενδρύλλια ποτίζονταν με λάστιχο το επίσης κατασχέθηκε, από το δίκτυο ύδρευσης..
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails