Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αφιέρωμα στον Ψηλορείτη ετοιμάζει το ΒΒC!


Αφιέρωμα στον Ψηλορείτη ετοιμάζει το τηλεοπτικό κανάλι της Αγγλίας "BBC". Για το σκοπό αυτό, πενταμελές συνεργείο "BBC" πραγματοποίησε κινηματογραφικές λήψεις στην ορεινή περιοχή του Ψηλορείτη.
To συνεργείο του καναλιού, ξεναγήθηκε στον Ψηλορείτη από μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου και παρακολούθησε λειτουργία που τελέστηκε στο Ναό του Τιμίου Σταυρού. Επίσης, τα μέλη του συνεργείου επισκέφθηκαν τα Ανώγεια.
Η επίσκεψη του αγγλικού καναλιού στην ορεινή περιοχή του Ψηλορείτη, που έγινε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου και σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκπομπών του "BBC" με τίτλο "Ελληνικός Μύθος σε σχέση με τα ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδος", που σκοπό έχουν να αναδείξουν όχι μόνο τα τοπία φυσικού κάλλους, αλλά και τη μυθολογία και λαογραφία κάθε περιοχής.
Στη περιήγηση των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου στον Ψηλορείτη ήταν παρών και ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου, Σωτήρη Μπάτρα, συνεχάρη τους εκπροσώπους του αγγλικού καναλιού για την πρωτοβουλία δημιουργίας του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, που συμπεριλαμβάνει και την ορεινή περιοχή του Ψηλορείτη, και το οποίο παρέχει μεγάλη τουριστική προβολή στον τόπο.
Πηγή:pediadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails