Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Επικήρυξαν τους διαρρήκτες για 10.000 στη Χερσόνησο!


Το νόμο στα χέρια τους φαίνεται να θέλει να πάρει ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου που έπεσε θύμα πλιάτσικου λίγες μέρες πριν στη Χερσόνησο, επικηρύσσοντας τους ληστές 10 χιλιάδες ευρώ. Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια ευρεία σύσκεψη όπου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τη δημοτική αρχή και την αστυνομία συζήτησαν τα σοβαρά θέματα των κλοπών που τους κάνει να νιώθουν ανασφάλεια για τις περιουσίες τους και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Στη σύσκεψη βέβαια οι ιδιοκτήτες φάνηκαν διατεθειμένοι να υπακούσουν σε κάθε εντολή της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, ωστόσο ζήτησαν ισχυρότερη αστυνομική παρουσία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Χερσόνησος, τα Μάλια και η Σταλίδα καλύπτονται από ένα μόνο αστυνομικό τμήμα, αυτό της Χερσονήσου, όπου καταβάλλεται από όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους υπεράνθρωπη προσπάθεια σε τρία από τα πιο δύσκολα σημεία του νομού Ηρακλείου.
Αναστάτωση έχει επικρατήσει στην τοπική κοινωνία της Χερσονήσου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μετά από τα συνεχή περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών. Ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Χερσονήσου, έγινε στόχος ληστών, οι οποίοι έφυγαν με λεία περίπου 30 με 40 χιλιάδες ευρώ.
Οι δράστες περίπου στις 7 το πρωί, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι πλέον οι δρόμοι της Χερσονήσου, δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που συνέβαινε με την κοσμοσυρροή στους δρόμους.
Με τη χρήση λοστού σήκωσαν πρώτα τα ρολά του καταστήματος και έπειτα παραβίασαν την είσοδο.
Παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός χτυπούσε, οι δράστες, οι οποίοι ωστόσο είχαν μπει μέσα στο χρυσοχοείο, συνέχισαν ανενόχλητοι, αρπάζοντας δαχτυλίδια και χρυσαφικά.
Αν και υπήρχε άνδρας εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης σε κοντινή απόσταση, δεν αντιλήφθηκε άμεσα το τι συνέβαινε, θεωρώντας ότι ο συναγερμός χτυπούσε εξαιτίας του αέρα.
Όταν έφτασε τελικά στο σημείο, οι διαρρήκτες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο, να πρόκειται για τους ίδιους διαρρήκτες που πριν από λίγες ημέρες είχαν αδειάσει κοσμηματοπωλείο στη Σταλίδα.
Τότε οι άγνωστοι δράστες είχαν φύγει έχοντας αρπάξει χρυσαφικά αξίας 100.000 ευρώ περίπου.
Όπως είναι λογικό οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην περιοχή είναι προβληματισμένοι, μιας και το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο και τα φαινόμενα εγκληματικότητας είναι αρκετά. Παρά το γεγονός πως πλέον είναι ελάχιστα τα καταστήματα που δεν έχουν συναγερμό, τα περισσότερα έχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα όμως που δεν εμποδίζουν τους αποφασισμένους διαρρήκτες και εγκληματίες να κάνουν τη δουλειά τους και να εισέρχονται στα καταστήματα, αδειάζοντας τα από τα εμπορεύματα.
Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κατάστημα στα Μάλια, έπειτα από εμπρηστική ενέργεια αγνώστων.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails