Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Αποτροπή 14 αυτοκτονιών στο διαδίκτυο


Τις αυτοκτονίες δεκατεσσάρων νέων ανθρώπων, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί από το διαδίκτυο, απέτρεψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά το τρίμηνο από 14 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου.
Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε συνολικά δεκατρείς Έλληνες και έναν αλλοδαπό, από τους οποίους οι εννέα ανήλικοι, που διοχέτευαν μηνύματα απελπισίας και ανακοίνωναν την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους στο διαδίκτυο.
Ψυχολογικά προβλήματα κυρίως λόγω της ανεργίας, αλλά και οικογενειακές και προσωπικές δυσκολίες καθώς και άλλα παρόμοια αδιέξοδα ήταν οι λόγοι που ανέφεραν οι νεαροί ότι τους έσπρωχναν προς το απονενοημένο διάβημα.
Σε μία περίπτωση νεαρός σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς ενώ συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου online, έκανε ταυτόχρονα χρήση αλκοόλ και φαρμάκων, με αποτέλεσμα αφού εντοπίστηκε και ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του να μεταφερθεί εσπευσμένα σε κρατικό νοσοκομείο.
Για τον αλλοδαπό ενημερώθηκε η Ιντερπόλ μέσω της οποίας ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή ψυχολόγων, τους οποίους έφεραν σε επαφή με τις οικογένειες για να παράσχουν την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη στους νέους.
Επίσης, για όλες τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails