Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Το 30% των οροθετικών αγνοούν ότι έχουν AIDS

Περίπου το 30% των οροθετικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 70% σε κάποιες γειτονικές χώρες αγνοούν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS (HIV), αποτελώντας έναν σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Τριάντα χρόνια μετά την εμφάνιση της ασθένειας, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να μειώσουμε τις προσπάθειες», επιμένει η Επιτροπή σε κείμενό της που αφορά στην στρατηγική κατά της ασθένειας και που αναφέρει μια σειρά ανησυχητικών στοιχείων.
«Στην ΕΕ περίπου το 30% των οροθετικών δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί και σε πολλές γειτονικές χώρες (Ουκρανία, Μολδαβία, Ρωσία) το ποσοστό φτάνει το 70%», υπογραμμίζει.
«Αν και είναι διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες που καθυστερούν την εμφάνιση της ασθένειας του AIDS, ακόμα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο ή φάρμακο», υπενθυμίζει.
Μεταξύ του 2001 και του 2007 ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό στην Ευρώπη έφτασε από το 1,5 εκατομμύριο στα 2,2 (από τους οποίους οι 730.000 ζουν στην ΕΕ).
Περισσότερα από 80.000 νέα κρούσματα του ιού HIV καταγράφηκαν το 2007 στην ΕΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία, περίπου τα 55.000 από τα οποία εμφανίστηκαν στην Ρωσία και την Ουκρανία.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails