Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

«Κλείδωσαν» οι 4 υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ


«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ. H Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσαν στην Οργανωτική Επιτροπή τις υποψηφιότητές τους, ακολουθώντας τον Δ.Αβραμόπουλο και τον Π.Ψωμιάδη. Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η 29η Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 6 Δεκεμβρίου.
Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου, είναι η 29η Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 6 Δεκεμβρίου.
Οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας έχουν συμφωνήσει για εκλογές από την κομματική βάση, ενώ μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης αναμένεται να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.
Την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε χθες τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.
Όπως θα αποφασιστεί στο συνέδριο, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 ώς σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου.
Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails