Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

500.000 φακέλους υποψηφίων μοίρασαν τα ΕΛΤΑ στην Κρήτη!


Έναν μικρό «Γολγοθά» ανέβηκαν μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές της Κρήτης και οι υπάλληλοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να προλάβουν να διεκπεραιώσουν έναν πολύ μεγάλο όγκο προεκλογικού υλικού ο οποίος έπρεπε να διακινηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στους ψηφοφόρους του νησιού.
Η μικρή διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν άφησε πολλά χρονικά περιθώρια στους υποψήφιους να κινηθούν με άνεση ως προς την αποστολή φυλλαδίων κ.τ.λ. με αποτέλεσμα και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ να εργαστούν και το περασμένο Σαββατοκύριακο προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν.
Αυτό που παράλληλα παρατηρήθηκε είναι ότι αναφορικά με τα δύο μεγάλα κόμματα, η περισσότερη προεκλογική αλληλογραφία διακινήθηκε για λογαριασμό των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από όλους τους νομούς.
Συμμετοχή
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ Κρήτης Γιώργο Βελεγράκη, εν όψει των αυριανών εκλογών διακινήθηκαν πάνω από 500.000 προεκλογικά αντικείμενα σε όλη την Κρήτη, αριθμός πολύ σημαντικός.
«Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο περισσότερη συμμετοχή υπήρξε από τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Στο νομό Λασιθίου έστειλαν υλικό οι υποψήφιοι και των δύο μεγάλων κομμάτων, στο νομό Χανίων επίσης το ίδιο, στο νομό Ρεθύμνου από τη ΝΔ, ενώ στο νομό Ηρακλείου οι περισσότεροι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο κ. Βελεγράκης και συνεχίζει ότι «ο χρόνος σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, τόσο για τους υποψήφιους να προετοιμαστούν για τις αποστολές αντικειμένων και για μας για να διακινήσουμε όλο αυτό το υλικό. Ουσιαστικά τη διανομή την είχαμε την εβδομάδα που πέρασε. Ειδικά στο νομό Ηρακλείου υπήρχε καθυστέρηση αφού οι υποψήφιοι δήλωναν αδυναμία να μας προσκομίσουν έγκαιρα το προεκλογικό τους υλικό. Στα Χανιά οι υποψήφιοι το έστειλαν πιο έγκαιρα και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου είχαν ολοκληρώσει τις καταθέσεις. Στο νομό Ηρακλείου παραλαμβάναμε μέχρι την περασμένη Δευτέρα και μέσα σε τρεις ημέρες το είχαμε διεκπεραιώσει», τονίζει οκ. Βελεγράκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ εργάστηκαν και το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο κέντρο διαλογής στην Βιομηχανική Περιοχή όπου έδωσαν μάχη με το χρόνο για να βοηθήσουν τους υποψήφιους στην διεκπεραίωση του υλικού που ήθελαν να διανεμηθεί.
Ας σημειωθεί ότι διανεμήθηκαν δύο κατηγορίες προεκλογικού υλικού: αυτό που περιελάμβανε διεύθυνση παραλήπτη και διαφημιστικό υλικό χωρίς διεύθυνση, στην ουσία φυλλάδια των υποψηφίων που οι ταχυδρομικοί διανομείς μοίραζαν πόρτα-πόρτα. Η δεύτερη κατηγορία είναι πιο εύκολη για τους ταχυδρομικούς διανομείς και το πιο φτηνή για τους υποψηφίους.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails