Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Δουλέμποροι «έβγαλαν» στο Μπαλί 54 λαθρομετανάστες


Του Θάνου Περβολαράκη
Το όνειρο για μία καλύτερη ζωή στην χώρα μας αναζήτησαν 54 αλλοδαποί που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς να περιπλανώνται χθες το πρωί στην εθνική οδό στο ύψος του Μπαλί, ερχόμενοι από κάποιο λιμάνι της Αιγύπτου.
Στο σύνολό τους οι λαθρομετανάστες είπαν πως είναι Παλαιστίνιοι, ωστόσο οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι περισσότεροι είναι Αιγύπτιοι και ήδη οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα.
Όλοι τους είναι καλά στην υγεία, αν και δύο εξ αυτών είναι διαβητικοί και τους παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Οι 54 άνδρες ηλικίας από 20 έως 50 ετών δεν έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους, την εθνικότητά τους κοκ.
Ούτε όμως και στο ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε δεν βρέθηκε κάποιο έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους λαθρομετανάστες δεν είχε χρήματα στην κατοχή του, ενώ εξεταζόταν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μεταξύ των λαθρομεταναστών να επέβαιναν και δουλέμποροι.
Το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε , ένα παλιό αλιευτικό μήκους 22 μέτρων προσάραξε στην περιοχή του Μπαλή στο Ρέθυμνο. Όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν βρεγμένα τα ρούχα τους από τη μέση και πάνω, στοιχείο που δείχνει ότι οι 54 άνδρες δεν χρειάστηκε να κολυμπήσουν για να βγουν στη στεριά.
Νωρίς χθες το πρωί ένας περαστικός από το σημείο τους είδε να περιπλανούνται. Ήταν ανά ομάδες. Κάποιοι από αυτούς κατευθύνονταν προς το Ρέθυμνο και κάποιοι άλλοι προς το Ηράκλειο, όταν τους συνάντησαν οι αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί για την παρουσία τους.
Να σημειωθεί ότι αρχικά βρέθηκαν 45 άτομα και στη συνέχεια οι υπόλοιποι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως υπάρχουν και άλλα άτομα που δεν είχαν εντοπιστεί.
Οι 54 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά, όπου θα κρατηθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απέλασή τους, σε όσους δεν μπορεί να «στηριχτεί» το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails