Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

«Δίαιτα Σαρκοζί» για τους γάλλους υπουργούς και βουλευτές !


Η ευφυΐα και το ταλέντο στην πολιτική δεν θεωρούνται πλέον επαρκή προσόντα για να αποκτήσει ένας κυβερνητικός βουλευτής μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας. Υπό τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι υπουργοί πρέπει να είναι αδύνατοι και αθλητικοί. Μάλιστα ο κ. Σαρκοζί σύστησε πρόσφατα σε έναν επίδοξο υπουργό όχι απλώς να χάσει βάρος αλλά και να αλλάξει το χτένισμά του, αν επιθυμεί να θεωρηθεί «υπουργοποιήσιμος», όπως αποκάλυψε ανώνυμη πηγή.
Πιέσεις για λεπτή σιλουέτα φαίνεται ότι ασκούνται και σε όσους είναι ήδη μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς τον τελευταίο καιρό πολλοί καλοφαγάδες υπουργοί υιοθετούν σπαρτιατική δίαιτα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο γάλλος πρόεδρος απέκτησε το πάθος του για το αδυνάτισμα το 2007, όταν συνάντησε την Κάρλα Μπρούνι , πρώην σούπερ μόντελ και μελλοντική σύζυγό του. Αναπόφευκτα, συνάντησε και τη γυμνάστρια της κυρίας Μπρούνι. Ζώντας με άπαχο τυρί, κομπόστες φρούτων και μεταλλικό νερό, ο κ. Σαρκοζί κατάφερε να χάσει επτά κιλά κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, ενώ λέγεται ότι αυτή η υπερπροσπάθεια ενισχύθηκε από την εκλογή του ευθυτενούς προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. «Ξέρω ότι ο κ. Σαρκοζί πιέζει τους υπουργούς του να έχουν επίπεδο στομάχι. Είναι αιχμάλωτος των στερεοτύπων της εποχής μας, σε σημείο να τα επιβάλλει και στους άλλους» δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Τhe Τimes» ο Ζεράρ Απφελντορφέ, γάλλος ψυχίατρος εξειδικευμένος σε θέματα διατροφής.
Αρκετοί συμμορφώνονται. Νικητής στην κούρσα του αδυνατίσματος αναδεικνύεται ο πρώην «μπον βιβάν» ΜπριςΟρτεφέ, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχασε πολύ βάρος ενόσω μοχθούσε να αποκτήσει υπουργείο. Οι φίλοι του γνωστού λάτρη της υψηλής γαστρονομίας είχαν φτάσει στο σημείο να ανησυχούν, αλλά τους ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ορτεφέ ακολουθούσε μια δίαιτα με σούπες, τυρί κρέμα και βατόμουρα. Σκιές του εαυτού τους έχουν γίνει όμως και οι Ερίκ Μπεσόν, υπουργός Μετανάστευσης, και Ζαν-Λουί Μπορλού, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Μεταφορών.
Πηγή:Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails