Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Στέλνει κρυφά στρατιώτες στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα


Λίγες μέρες μετά την βράβευση τού Μπαράκ Ομπάμα με το Νόμπελ Ειρήνης, η εφημερίδα «The Washington Post» αποκαλύπτει ότι ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να στείλει 13 χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, επιπλέον των 21.000 που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να το γνωστοποιήσει δημοσίως.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι 13.000 στρατιωτικοί είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στην εκπαίδευση ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.
Επίσης η Washington Post, που δημοσιεύει το άρθρο αυτό στην ηλεκτρονική της έκδοση, ζητεί να μάθει γιατί το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος δεν δημοσιοποίησαν την απόφαση αυτή, να σταλούν δηλαδή οι συγκεκριμένες δυνάμεις υποστήριξης στο Αφγανιστάν.
"Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη 34.000 στρατιωτικών, αλλά μόνο οι 21.000 ανακοινώθηκαν", επισημαίνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, αρμόδιος για στρατιωτικά θέματα.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το αν υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, όπως έχει ζητήσει ο διοικητής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ.
Ο αμερικανός στρατηγός έχει ζητήσει την αποστολή επιπλέον σαράντα ως εξήντα χιλιάδων στρατιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 65.000 αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν και περίπου 124.000 στο Ιράκ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails