Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Ρήμαξαν το Ηράκλειο οι διαρρήκτες


Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε χθες στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με τους δράστες να κλέβουν νέους, ηλικιωμένους, σπίτια, ακόμη και παγκάρι εκκλησίας. Οι δράστες, ανενόχλητοι και θρασύτατοι, βγήκαν… παγανιά και «χτύπησαν» τόσο εντός όσο και εκτός Ηρακλείου.
Ο κόσμος είναι αναστατωμένος και προβληματισμένος, βλέποντας ότι οι κλέφτες δεν υπολογίζουν τίποτα εισβάλλοντας ακόμη και μέρα μεσημέρι στα σπίτια και ενώ οι ιδιοκτήτες είναι μέσα σε αυτά.
Οι κάτοικοι τόσο στην ενδοχώρα, όσο και εντός της πόλης, νιώθουν ανασφαλείς, για αυτό εξάλλου διαμαρτύρονται όλο και πιο έντονα για την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις συνοικίες και τα χωριά. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, όπως χθες το βράδυ στην πόλη του Ηρακλείου, όπου ένας 29χρονος Ηρακλειώτης, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία, της 29χρονης Αλβανίδας ιδιοκτήτριας, εισήλθε στο σπίτι της από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε απο το πορτοφόλι της 1.300 ευρώ. Φεύγοντας όμως έγινε αντιληπτός από την ίδια, η οποία χωρίς να το σκεφτεί τον ακινητοποίησε και του απέσπασε μάλιστα και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια η κοπέλα ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν και συνέλαβαν το δράστη.
Ούτε ιερό…
Λίγες ώρες νωρίτερα δύο Ρουμάνοι (με τη βοήθεια ενός ακόμη άνδρα που διέφυγε), οι οποίοι δεν είχαν ούτε ιερό, ούτε όσιο, προσπάθησαν να κλέψουν το παγκάρι του ιερού ναού Γεννήσεως Θεοτόκου στην περιοχή Μπεντεβή Ηρακλείου.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 49 ετών, επιχείρησαν να κλέψουν όμως τους πρόλαβε ο συναγερμός που άρχισε να χτυπάει, χαλώντας τους τα σχέδια την ώρα ακριβώς που είχαν καταφέρει να παραβιάσουν την είσοδο με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.
Πριν καλά-καλά προλάβουν να διαφύγουν οι άνδρες της ΥΑ είχαν καταφέρει να τους συλλάβουν. Σημειώνεται ότι οι… ατζαμήδες διαρρήκτες προξένησαν στις θυρές του ΙΝ ζημιές που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ περίπου.
Την εκκλησία χρησιμοποιούσε και μια 41χρονη, η οποία λέγοντας ψέματα ότι μάζευε χρήματα για την ανέγερση ναού, αποσπούσε χρήματα. Κάπως έτσι προσπάθησε να κλέψει μια 89χρονη. Μπήκε στο σπίτι της και με το πρόσχημα του εράνου και εκμεταλλευόμενη την ηλικία της, αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ. Δεν πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί, αφού η ηλικιωμένη την κατάλαβε. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι γείτονες. Παρά το γεγονός ότι η 41χρονη προσπάθησε να διαφύγει, αυτή τελικά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία. Πρόκειται για περιστατικά, τα οποία μέρα με τη μέρα αποδεικνύουν ότι η μικροεγκληματικότητα «φουντώνει», χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα, όσο κι αν αποτελεί κοινή διαπίστωση τόσο για τους απλούς πολίτες, όσο και για τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πηγή:digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails