Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

«Δεν είμαι ρατσιστής, ο γαμπρός είναι μαύρος»


'Ανήθικη" χαρακτήρισε την πρόθεση ενός ζευγαριού με διαφορετικό χρώμα δέρματος, να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου ένας ειρηνοδίκης στις ΗΠΑ, ο οποίος αρνήθηκε για αυτό τον λόγο να τους χορηγήσει την απαραίτητη άδεια.
Πρόκειται για τον Κιθ Μπάντγουελ, ειρηνοδίκη στην επαρχιακή κομητεία Τανγκιπαχόα της Λουιζιάνα. Ο ειρηνοδίκης απέρριψε το αίτημα μικτού ζευγαριού να του χορηγήσει άδεια γάμου διότι θεωρούσε την ένωσή τους "ανήθικη", μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
"Δεν είμαι ρατσιστής", δήλωσε ο Κιθ Μπάρντγουελ, μιλώντας στην εφημερίδα Hammond Star και πρόσθεσε πως τελεί γάμους μαύρων ζευγαριών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η βασική του ανησυχία είναι τα παιδιά που προκύπτουν από τέτοιους γάμους.
Ο Μπάρντγουελ, είπε στην εφημερίδα, πως πιστεύει ότι οι μικτοί γάμοι δεν κρατούν και ότι τα παιδιά αυτών των ενώσεων δεν γίνονται αποδεκτά ούτε από τους λευκούς ούτε από τους μαύρους.
"Δεν τελώ μικτούς γάμους διότι δε θέλω να ρίξω παιδιά σε μια κατάσταση για την οποία δε φταίνε τα ίδια", είπε ο ειρηνοδίκης στην εφημερίδα.
"Στην καρδιά μου, αισθάνομαι ότι τα παιδιά θα υποφέρουν αργότερα". Η Μπεθ Χάμφρεϊ, η οποία είναι λευκή, κι ο Τέρενς ΜακΚέι, που είναι μαύρος, τελικά παντρεύτηκαν στο ειρηνοδικείο γειτονικής πόλης.
Η Χάμφρεϊ είπε στη Σταρ ότι η σύζυγος του Μπάρντγουελ τη ρώτησε εάν επρόκειτο για μικτό γάμο όταν τηλεφώνησε για να συζητήσει τις λεπτομέρειες για την έκδοση της άδειας, και όταν απάντησε θετικά της διεμήνυσε να πάει σε άλλον ειρηνοδίκη διότι ο σύζυγός της δε θα την υπέγραφε.
"Απλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Πρόκειται για κατάφωρη διάκριση", είπε η Χάμφρεϊ. Τώρα το ζευγάρι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για ρατσιστική διάκριση σε βάρος του.
Ήδη η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, είναι μια από τις πολλές οργανώσεις που απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων.
Ο Μπάρντγουελ, που παραδέχτηκε πως ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε προειδοποιήσει πριν χρόνια ότι θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν συνέχιζε να αρνείται να τελέσει μικτούς γάμους, παρέμεινε απτόητος.
"Εμμένω στην απόφασή μου. . . είναι δικαίωμά μου να μην παντρέψω μικτό ζευγάρι", ανέφερε σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό τονίζοντας για άλλη μια φορά πως οι μικτοί γάμοι "είναι λάθος".
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails